Egen baggrund med på tur

Det er altid værd at overveje, hvad der er bag det motiv, som du har sat dig for at fotografere. Mange gode motiver (og billeder) er igennem tiderne  blevet forringet af kedelige/dårlige/grimme baggrunde.    

Du kan så let som ingenting have din egen baggrund med dig. Det kan  ” være et stykke stof, et stykke papir eller, som du kan se her på billedet:   en lille reflektor eller bagisden af et “gråkort”.    

Et gråkort er et kort, som du kan bruge til at bestemme hvidbalancen i   et motiv med. Du kan lade kameraet måle sig frem til den rigtige belys-   ning, eller du kan tage billedet med hjem og bruge det i computeren til   at justere dine billeder efter.    

Baggrunden skal selvfølgelig være lige præcis sådan, som du ønsker, at   den skal være. Hvis du bedst kan lide en baggrund der ligner grene og   blade, så kan et stykke papir med “kamuflage” være det, som du har   brug for.    

Jeg bruger tit mit gråkort, som du kan se. På den ene side er det gråt   (helt præcist hvidt med 18% sort – og det kaldes mellemgrå”. Så har   jeg to forskellige farver at vælge imellem. Men jeg har som regel også De dejlige høstanemoner er fanget med Pentax K-5 og Asahi Macro en reflektor med på tur, og mine reflektorer kan være hvide, sorte, sølv eller guld. Det giver lige pludselig fire Takumar 50 mm f/4 (M42-fatning) stille på blænde f/5,6. baggrundsfarver at vælge imellem.    

Læg i øvrigt mærke til, at jeg har mit kamera på stativ. Det er nemlig rigtig praktisk, at jeg ikke behøver at   holde kameraet og så har en hånd eller to fri til at holde baggrunden. For når jeg holder baggrunden, og jeg har stativ med, så vælger jeg gerne at mit kamera kører med en lille forsinkelse på udløseren. Dvs. jeg kan trykke udløseren ned, og så går der nogle sekunder inden billedet tages. I de sekunder når jeg at få baggrunden på plads.