Category Archives: Blog

Portræt

Portrætpakken

Portrætpakken er nok mit mest populære produkt. Den indeholder 4 billeder som leveres såvel digitalt som på print i den bedste kvalitet.

De 4 billeder kan være det samme, eller 4 forskellige. De redigeres enkeltvis med let hånd og med troværdighed for øje.

Bestiller du portrætpakken, booker du en tid, og så har sammen 1 time til at fange de bedste skud.

Forud for selve portrætsessionen aftaler vi tid og sted og enten mail eller telefon.

Portrætpakken kan bruges til portrætter af enkelte personer, men også mindre grupper.

Sessionen kan være on location (ude i naturen) eller i mindre studie hjemme hos dig selv.

Det du får:

Op til 1 times on location portrætsession.

4 redigerede billeder på print og digitalt i 13x18cm.

Dit bryllyp, dine regler!

Eller næsten i hvert fald. Men ét er sikkert.. Det er jeres dag og jeres ønsker som skal indfries.

Med det mantra har jeg lavet tre “pakker” i kan vælge i mellem.

“budgetpakken”

I skal giftes, men den kommende frue er måske ikke ligefrem bridezilla, eller måske har i bare ikke det helt vilde budget? No worries.. Budgetpakken er til for jer.

15-20 billeder, justeres for lys, skygger, skarphed etc. leveres digitalt i dropbox mappe.

“basispakken”

Den mest valgte pakke. Reportagebilleder før, under og efter vielsen. Portrætter, billeder af ringe og buket på udvalgt location.

I får 40-50 bileder i alt. Alle billederne redigeres, med særlig fokus på portrætterne.

Billederne leveres både digitalt på SD kort og printet i høj kvalitet.

Alle billederne kommer i 10x15cm samt 4 stk 13x18cm og 1 stk 18×24 eller 20x30cm.

( jo I kan sagtens vælge print fra, og blot få leveret i dropbox mappe. I så fald gives afslag på 250.- )

“bridezillapakken”

Det giver vel næsten sig selv? Det er med hele baduljen. Jeg møder bruden til forberedelserne, så smutter jeg i kirken og napper lidt billeder af gæster og en nervøs gom. jeg skyder reportagebilleder HELE dagen, lige til brudevalsen.

Portrætter, samt billeder af ringe og buket er en selvfølge, og vi kan skam også godt arrenge et “kongebillede” med brudeparret og alle gæsterne. I skal forvente omkring 150-175 billeder.

I får alle billederne i 10x15cm print, 4 stk 13x18cm og 1 stk 18x24cm eller 20x30cm.

I får et lækkert slideshow med dæmpet musik til visning på facebook, smart TV e.l.

I får naturligvis alle de redigerede billeder i både farver og sort/hvid samt et sæt i facebookready opløsning.

Hele molevitten kommer på en USB stick.

Aftenportræt med byens lys i baggrunden

Prøv at se på de to billeddele. Den venstre del viser Josephine stående ved søerne i København i det typiske ferie-portræt. Der er fotograeret med   flash og derfor er det kun Josephine, som kan ses. den højre del er taget   et minut efter den venstre del, og den viser (selvfølgelig) også Josephine   stående ved søerne i København, men denne gang kan du rent faktisk se,  en sø, en del af planetariet og husene i baggrunden – og at der er lys i   standeren, som Josephine støtter sig til. Højre del er også fotograferet   med flash.    

Der er kun ændret på en lille ting. Jeg har valgt at forsinke udløsningen   af flashlyset en lille smule. På figuren til venstre kan du se princippet. Den grå linje er tid, og ved åbnes lukkeren. Ved L lukkes lukkeren. Et flashglimt varer ikke nær så   lang tid som lukkeren er åben. Typisk under 1/5000 sekund.    

Den røde markering “1st.” viser hvornår flashlyset normalt udløses, når   du tager et billede: I begyndelsen af den tid, som lukkeren er åben. Den grønne markering “2nd.” viser hvornår flashlyset er udløst i billeddelen   til højre. Du kan se, at den grønne markering er placeret til sidst i den   tid, som lukkeren er åben og det giver forskellen.  Der vælges en lukker Josephine ved en af søerne i København. Til venstre med  normal flash tid der matcher baggrunden (jeg brugte 5 sekunder). Det giver belysningen af baggrunden, og lige før lukkeren   og til højre med flash på “2nd. curtain”. Forskellen er slående. lukkes, udløses flashen og oplyser Josephine – og fastfryser hende så bevægelse undgås.    

Det er let at få din flash til at udløses til sidst i lukkerens åbning i stedet for i begyndelsen. Du vælger bare  “2nd. curtain”, “Delayed”, “forsinket” – eller hvad kameraet nu kalder det.     TIP: Nolge kameraer har et fint udvalg af “scener” lys- og motivforhold og heriblandt “Natportræt”. Det kan   du med fordel afprøve.

Lys fra et vindue og en reflektor

Lys fra flash kan være hårdt (=give skygger) og derfor bruger mange   fotografer enten en flash eller en reflektor til at opbløde skyggerne. Det   dur bare godt. Men selvom man bruger reflektor, så kan hovedlyset   stadigvæk godt virke hårdt.    

Derfor er det en super god ide at udnytte det naturlige lys – og gerne fra   det vindue, som du ellers kunne finde på at dække til. Stil modellen så tæt på vinduet, som du kan i forhold til ønsker at få vinduesramme med   på billedet eller ej.     Men ikke hvis det er direkte sol ind igennem ad vinduet!    

Placér en reflektor på modellens “skyggeside” og ret den til, så den   opbløder skyggerne. Den kan ikke reflektere så kraftigt, at skyggerne   på modellen forsvinder helt. Det skal stadigvæk være til at se, at   hovedlyset kommer fra den anden side.    

Du regulerer styrken af reflektionen ved at flytte reflektoren tættere på,  eller længere fra, modellen. For hver gang du fordobler afstanden  imellem model og reflektor, så reduceres lysstyrken til en fjerdedel af   det forrige. Men der er en ulempe i at flytte reflektoren bagud, for jo  På nettet kan du finde hjemmesider med små programmer, som kan længere fra modellen den kommer, jo hårdere skygger risikerer du, at reflektoren lægger på modellen. Derfor   fremstille diagrammer som ovenstående herligt. kan det godt være, at du i stedet for kan overveje at bruge en anden type reflektor.

For en reflektor med sølv overflade reflekterer langt mere lys end en reflektor med hvid overflade. Og en hvid reflektor reflekterer langt   mere lys end en hvid reflektor, der er beregnet til gennemlysning, gør.    

Med andre ord: Der er masser af muligheder for at reguler lys og lysstyrke. Det handler bare om at afprøve   de forskellige remedier.

Lille dybdeskarphed og sort/hvid

Du ved det helt sikkert i forvejen, men måske har du ikke rigtig fået sat   ord på endnu. Jeg gør det gerne: Det er babyguf at fotograferer små børn   med stor blænde og konvertere billederne til sort/hvid. Jeg skal ikke forsøge at gøre mig klog på hvorfor det virker. Jeg slår bare fast, at det   virker. Sort/hvid dur til billeder af børn – og uskarphed dur til babyer.    

Den lille dybdeskarphed opnår du ved at bruge en stor blændeåbning.   Store blændeåbninger er f.eks. f/1,4 og f/1,8. Store blændeåbninger har   den fordel, at de lader en masse lys slippe ind til sensoren. det giver dig   mulighed for at få korte lukkertider – og reducerer risikoen for billeder med  bevægelsesstøj.    

Bevægelsesstøj opstår, hvis du flytter kameraet imens billedet tages.  Jo   længere tid lukkeren er åben, jo større er risikoen for bevægelsesstøj. I   almindelig tale siger vi, at lukkertiden til portrætter helst ikke skal være   længere end 1/60 sekund. Men hvis du fotograferer med lang brændvidde,   f.eks. 200 mm, så kan du trygt regne med, at du ikke skal have længere lukkertid end 1/200 sekund.    

Selvom du ved, at dit billede skal være sort/hvid, så lad være med at   indstille kameraet til sort/hvid. Tag dine billeder i farver og konvertér til Herover ligger Nikolaj og venter på at blive døbt. Han ligger i gudmors sort/hvid når du sidder hjemme, foran computeren. Softwaren i computeren er bedre end kameraets software   arme. Billedet er taget med Asahi Takumar 50 mm f/1,4 (M42-fatning). og computerens software giver dig langt bedre muligheder for at justere konverteringen.

Du kan nemlig selv bestemme om konverteringen skal tage hensyn til højlys, skygge, blå nuancer, røde nuancer osv. Og der er   masser af muligheder for at få lige præcis det udtryk i billedet, som du selv vil være tilfreds med.     På billedet af Nikolaj har jeg brugt et gammelt 50 mm f/1,4 objektiv: Asahi Takumar. Jeg valgte blænde f/1,8   for at få hele Nikolajs ansigt skarpt, og for at få en hurtig lukkertid, satte jeg ISO på 200. Kirken var heldigvis   veloplyst.

To modeller – dobbelt udfordring

To modeller er mere end dobbelt så svære at fange godt i et og samme   billede end en model. Det ved du nok allerede. Der er fire øjne, der kan   se den forkerte vej, der er dobbelt hår, der kan stritte og meget mere.  

Men der er også skygger. Skygger fra den ene model kan ramme den   anden model – og det skal du endelig passe godt på. Især fordi langt   de fleste portrætter af to modeller sammen kræver, at modellerne er   meget tætte på hinanden. Min faste udmelding er altid: I skal virkelig   se ud som om, at I er vilde med hinanden.    

Det kan være svært – eller næsten umuligt med børn, og derfor må vi   tit opfinde nye måder at fange flere modeller på en gang på. Jeg bruger   tit at have en model med siden til – og en model med ansigtet til. Det   giver nemlig god mulighed for at have modellerne meget tæt på   hinanden i forhold til kameraet. Det giver også en pirmær person at   holde øje med (i stedet for to). Voksne kan eventuelt kysse hinanden   på kinden, det er der mange børn, der ikke vil.    

Til venstre har jeg trukket et gyngedyr (Tigerdyr) ind i billedet og det   sidder søster på. Lillebror står ved siden af og holder fast i Tigerdyrets   ene øre.    

Det kan være svært at dirigrere en model – og det er mere end dobbelt Lysdækningen her er to flashes. En kraftig flash med beautydisc står på min højre side og det kan du se på   at dirigere to modeller. Når det er børn, så ganger du bare med 10…. hårskyggen på søster.

Derudover står der en softboks (strip) på 20 cm bredde og 150 cm højde til venstre for begge unger og rammer dem “rent” ind fra venstre. Det kan du se på bromands oplyste hår i venstre side,   og ligeså i søsters oplyste hår. Lyset fra venstre side er ikke så kraftigt, at det har fjernet skyggerne fra   beautydiscen.    

Læg mærke til, at der ikke er reflekser i søsters briller selvom der er en lille refleks i hendes ene øje.

Komposition: Det Gyldne Snit

Der er, som du allerede ved, en stribe af gode huskeregler når det handler   om at komponere og beskære portrætter. Det Gyldne Snit (DGS) er en af   dem – og endda en af dem, der har størst udbredelse og som flest  mennesker kender til. Selvom de nok ikke lige hverken bruger den i deres   dagligdag eller kan forklare den. Fidusen er nemlig, at DGS blev relanceret   i Dan Browns “Da Vinci Mysteriet”.    

Det Gyldne Snit udlægges på flere måder: Det er når et stykke deles i to   stykker, hvor det lille stykke forholder sig til det store, som det store   stykke forholder sig til begge stykker tilsammen. Det er også et tal: 1,618 og kan derfor bruges til at tegne en kurve – fibonacci-kurven.    

Fibonacci-kurven kan du se til venstre. Jeg har lagt den ind over billedet   af Helene. I Helenes højre øje (venstre for os) kan du se en slags “snegl”   og det er i den, at du med fordel kan placere din models øjne – eller i   hvert fald et af øjnene. Du kan også se, hvordan Helenes næse er “skåret” igennem af en linje. Den linje passer med DGS. Ydermere kan du se, at   Helenes næsespids er præcist i skæringspunktet imellem to linjer: Den som går ned igennem næsen, og den som indkapsler sneglen.    

Skæringspunktet er et centralt punkt i komposition og beskæring efter DGS. Du kan også se, hvordan jeg har fået Helenes hår til at flugte   Her står Helene halvt skjult bag lidt murværk fra den tilsandede kirke den kraftige optegning af fibonacci-kurven  og du kan se, at jeg har placeret den oprette murkant i den første   oppe i Nordjylland – og det er heftig sol med hvidt murværk – herligt. opdeling af billedets bredde i DGS.    

Jeg ved godt, at det lyder meget omstændigt. Men det er det ikke. Det er faktisk ret let at bruge princippet   i Det Gyldne Snit – og resultatet er, at billedet som ofte ser “mere færdigt ud”, ser “mere harmonisk ud”, virker   “mere færdigt” og i det hele taget ser “mere indbydende ud”.

Egen baggrund med på tur

Det er altid værd at overveje, hvad der er bag det motiv, som du har sat dig for at fotografere. Mange gode motiver (og billeder) er igennem tiderne  blevet forringet af kedelige/dårlige/grimme baggrunde.    

Du kan så let som ingenting have din egen baggrund med dig. Det kan  ” være et stykke stof, et stykke papir eller, som du kan se her på billedet:   en lille reflektor eller bagisden af et “gråkort”.    

Et gråkort er et kort, som du kan bruge til at bestemme hvidbalancen i   et motiv med. Du kan lade kameraet måle sig frem til den rigtige belys-   ning, eller du kan tage billedet med hjem og bruge det i computeren til   at justere dine billeder efter.    

Baggrunden skal selvfølgelig være lige præcis sådan, som du ønsker, at   den skal være. Hvis du bedst kan lide en baggrund der ligner grene og   blade, så kan et stykke papir med “kamuflage” være det, som du har   brug for.    

Jeg bruger tit mit gråkort, som du kan se. På den ene side er det gråt   (helt præcist hvidt med 18% sort – og det kaldes mellemgrå”. Så har   jeg to forskellige farver at vælge imellem. Men jeg har som regel også De dejlige høstanemoner er fanget med Pentax K-5 og Asahi Macro en reflektor med på tur, og mine reflektorer kan være hvide, sorte, sølv eller guld. Det giver lige pludselig fire Takumar 50 mm f/4 (M42-fatning) stille på blænde f/5,6. baggrundsfarver at vælge imellem.    

Læg i øvrigt mærke til, at jeg har mit kamera på stativ. Det er nemlig rigtig praktisk, at jeg ikke behøver at   holde kameraet og så har en hånd eller to fri til at holde baggrunden. For når jeg holder baggrunden, og jeg har stativ med, så vælger jeg gerne at mit kamera kører med en lille forsinkelse på udløseren. Dvs. jeg kan trykke udløseren ned, og så går der nogle sekunder inden billedet tages. I de sekunder når jeg at få baggrunden på plads.

Dårligt vejr er perfekt vejr

Næste gang du skal ud og fotograferer blomster, så vælg en dag med   dårligt vejr. Så dårligt, at du normalt ikke ville vælge den. For det, der   ofte betegnes som “dårligt vejr” er tit fantastisk vejr til at fotografere   blomster i. Overskyet og eventuelt lidt regn.    

Når himlen er pakket med skyer, så forsvinder den direkte sol – selv-   følgelig. Det skal du udnytte. For uden direkte sol, bliver dine blomstermotiver nemlig ikke generet af kraftige skygger, hvor alle detaljer forsvinder i sort. Når det er overskyet, bliver lyset blødt og dit kamera  får nemmere ved at fange detaljer over det hele.     Regner det en lille smule, så kan du endda glæde dig lidt over det. For   rengdråber på blomster kan virkelig gøre dit billede mere interessant   at se på. dråberne give ekstra detaljer og dråber giver refleksioner.    

TIP: Hvis det ikke regner, så kan du med fordel have en lille regnbyge   med i rygsækken på din fototur: En vandforstøver af den slags, som   du kan købe til dine stueplanter kan hurtigt lægge et fint dække over   kronbladene og give dig den smukkeste illusion af regnvejr. Men pas på   med at dråberne bliver for små og for tætte på blomsten. Tusinder af helt   små dråber kan komme til at forvirre mere end de pynter.  

“Gavnø” hedder rosen herover. Den er fanget i Valbyparkens smukke   rosenhave på en regnvejrsdag. Når du fotograferer blomster tæt på, så skal du selvfølgelig bruge et objektiv, der er egnet til den slags. Det   vil i praksis sige et objektiv, der er skarpt og som kan gengive motivet i god forstørrelse. Mange producenter   skriver dog gerne “Macro” på objektiver, der slet ikke kan gengive i makroforstørrelse eller tæt på.

Så vær opmærksom. I de analoge dage var kravet til betegnelsen “makro”, at en cm. i virkeligheden fyldte en cm.   af negativet. Det blev betegnet 1:1. Jeg har set objektiver med en forstørrelse på 1:8 blive betegnet “makro”,   og det er “snyd”, syntes jeg.

Gå nu tæt på

Der er intet som en god placering  

Når du går tæt på blomsterne, så tæt, at der ikke helt er plads til kronbladenes fulde længde, så gå lidt tættere på. Gå så tæt på, at den som   ser dit billede ikke er i tvivl om, at du har “klippet” kronbladene over med   vilje. Hvis mistanken om en fejl sniger sig ind, påvirker den straks enhver bedømmelse af billede.     Det gælder selvfølgelig også, hvis det ikke handler om, at du går tæt på   blomsten, når du fotograferer, men beskærer tæt på.

Det gamle håndværkerråd: “Hvis du ikke kan skjule det, skal du fremhæve det” gælder   også i fotograferingens verden.     Når du så kommer så tæt på hovedmotivet, som mit billede til venstre   af den smukke, hvide spanske marguritte, opstår der en ny udfordring:   Hvordan skal blomstens “øje” placeres?    

Der er typisk to (relevante) muligheder: Enten durk i billedets centrum,   eller placeret forskudt for centrum – i Det Gyldne Snit. Det Gyldne Snit   er beskrevet og forklaret mange gange – og hvis du har glemt hvordan,   så går til “landskab” og læs artiklen “Skær efter Det Gyldne Snit”.     Den hvide spanske marguritte til venstre er skåret efter Det Gyldne Snit  

Spansk Marguritte fanget med et gammelt, manuelt objektiv og det har placeret øjet lidt under den hrisontale midterlinje og lidt til højre for den vertikale midterlinje. Det   med M42-fatning: Asahi Macro Takumar 50 mm f/4. giver en god plads på øjets venstre side, og skulle billedet bruges som reklamebillede, så er pladsen til   venstre for “øjet” perfekt til at placere tekst i.

Mere dybdeskarphed med stacking

Når du fotograferer blomster, så er du tit tæt på – meget tæt på – og det   medfører tit, at dybdeskarpheden i billedet bliver meget lille selvom du   fotograferer med lille blænde, som f.eks. blænde f/11 eller 16.    

Det kan der gøres noget ved, og det kan tit betale sig at gøre det. For   mange blomsters helt fantastiske skønhed ligger i hele blomsten og   ikke kun halvdelen.    

Rosen (Claire Renaissance) til venstre er ikke bare smuk lige omkring   centrum, men hele blomsterhovedet. Også de bagerste kronblade som   måske er tre-fire cm. længere fra kameraet end de forreste kronblade   er. Jeg har fotograferet rosen med en brændvidde på 50 mm og med   blænde f/5,6 på 40 cm’s afstand. Dybdeskarpheden er derfor blot 1,27 cm.   og det er ikke nok til at fange hele blomsten. Så jeg har i stedet taget tre   billeder og imellem hvert billede flyttet fokuspunktet en lille smule.     Du kan se princippet i figuren til venstre. Hvert billede indeholder et   fokuspunkt og omkring det er der skarpt. Det kaldes dybdeskarphed, på  engelsk Depth Of Field (DOF).    

Jeg har indlæst de tre billeder i et særligt program, der kan samle   Rosen “Claire Renaissance” er fanget på 50 mm og med blænde f/5,6. billederne i forhold til skarphed. Teknikken hedder “stacking” – jeg bruger programmet Helios Focus 6. Det kan   Der er taget tre billeder og de er lagt sammen med Helios Focus 6. du søge efter på nettet og købe på nettet. Helios Focus 6 finder selv ud af hvor hvilket billede er skarpt. Det   er derfor ikke svært at bruge. Til gengæld er resultatet godt.    

Du kan se på figuren, at jeg har ladet de forskellige DOFs (røde prikker) overlappe hinanden en lille smule. Så   mangler Helios Focus 6 nemlig ikke skarphed. Det er en god ide. Fokuspunkterne (blå prikker) er fundet ved   at se godt efter i kameraets søger; men du kan altså også vælge at udregne og opmåle tingene helt nøjagtigt.   Det kræver opslagsværk om dybdeskarphed, men den slags kan du få som apps til din smartphone. Det   kræver også et målebånd, men det må du så bare have med på turen.    

De grønne prikker angiver det DOF, som bliver resultatet af stackingprogrammets arbejde. Det svarer til hele   rosen herover. Ikke bare et lille udsnit af rosen.     Det er spændende og det er (kan være) rigtig meget givende at bruge stacking. Og når man først har vænnet   sig til muligheden, så er det altså en fornøjelse af huske på den og bruge den, når man står derude i et   rosenbed og ønsker sig større DOF.

Forgrund og baggrund

Du kan få de smukkeste portrætbilleder af blomster, når det bare er  
  blomst og baggrund.Altså blomsten i dens smukke farver, og baggrunden i  
  en kontrastfarve – og gerne lidt mørkere end selve blomsten. For i et  
  billede, er det lys, der påkalder sig opmærksomhed, og derfor skal  
  blomsten have koncentrationen af lys. Ellers drukner en jo let.  
     
  Til venstre er der gang i den lille cikorie i forgrunden, og det er der,  
  skarpheden ligger. Der er vel omkring en meters penge til baggrunden,  
  som er et upasset stykke græs med nogle flere eksemplarer af den blå  
  cikorie. Der er kun skarphed i en lille dybde af motivet. Det kaldes lille  
  dybdeskarphed. Den lille dybdeskarphed er opnået ved at bruge en relativ  
  stor blænde. Jeg har brugt blænde f/1,4. Havde jeg brugt en mindre  
  blænde (f.eks. blænde f/8), så ville baggrunden blive mere tydelig.  
     
  Forgrund og bagrund er en effektfuld kompostionside. Hvis du bruger den  
  med en meget lille del i ”forgrund”, så kan du risikere, at forgrunden  
   nærmest drukner i baggrund eller at beskueren pludselig sidder og  
  mangler et mellemstykke.   
     
  TIP: Billeder med en enkelt blomst, der er centreret på vertikalt og  
  horisontalt virker meget statiske, og du vinder som regel rigtig meget  
  Cikorien er fanget med et (dejligt) gammelt objektiv: Asahi Takumar udtryk ved at placere den enkelte blomst i en af siderne i stedet for.  
  50mm f/1,4 med M42-fatning. Blænden var indstillet til f/1,4 og derfor    
  er dybdeskarpheden meget lille og baggrunden meget slørret (bokeh).

Fotografering er mere populært end nogensinde før

Fotografering

Fotografering er mere populært end nogensinde før, og fotografering har aldrig været lettere end nu. Alligevel er der rigtig god grund til at bruge lidt tid på at lære noget om de grundlæggende begreber i fotografering. For selvom det typisk går fint i Auto, så er det i nogle af de andre indstillinger, du får resultaterne, der er bedre end ”fint”.

Vi har til formål at sprede viden og inspiration om fotografering. Så enkelt er det.

Målet søges nået gennem en kombination af tre ting: 1) Drift af hjemmeside, 2) afholdelse af kurser/foredrag og 3) udgivelse af bøger.

 1. 1)  Hjemmesiden tilbyder en række guides og artikler om fotografering. Alt sammen gratis. Hjemmesiden skal være en levende platform for viden og inspiration.
 2. 2)  Kurserne udvikles og afholdes for at tilbyde et lærerum med tid til at høre om teori og erfaringer og med tid til at prøve tingene selv. Alle kurser planlægges med praktiske øvelser.
 3. 3)  Bøgerne om fotografering udgives fra forlag i papirformat og i den takt, det lykkes at overtale forlag til udgivelse. Herudover udgives nogle publikationer i PDF-format på hjemmesiden. Det er enten bøger, der ikke kan findes forlag til, eller bøger og hæfter, der vurderes at gøre sig bedst som elektronisk publikation.

Blænde

Blænde er størrelsen på den åbning, som lyset passerer igennem i objektivet. Blændetallet beskriver åbningens størrelse. Herover kan du se, at åbningen til venstre er meget stor (stor blænde, f.eks. f/2,8) og til højre, at åbningen er lille (lille blænde, f.eks. f/16).

I daglig tale siger vi ikke ”f over 16”. Vi siger ”blænde 16”, og derfor kan det forvirre, at ”blænde 4” er større end ”blænde 16”. Du skal altså selv huske på, at når vi siger ”blænde 4”, så mener vi ”f over 4” – hvor f er udtryk for brændvidden (f’er står for focal lenght).

Et objektiv’s tophastighed (største blænde) er altid en del af objektivets navn. Objektivet ” Biometar 2.8/80 MC Carl Zeiss Jena DDR” fortæller, at objektivets brændvidde er 80mm (se senere om brændvidde) og den største blændeåbning er f/2,8.

Altså: Jo større blænde, jo mere lys kan objektivet lade passere til sensoren – jo hurtigere er objektivet.

Når du ændrer på blænden, så har det konsekvenser to steder. Dels på dybdeskarpheden, dels på den mængde lys, som slipper ind igennem objektivet og frem til sensoren. Det kan du se mere om på de to næste sider.

Blænde og dybdeskarphed

Blænden styrer hvor stor dybdeskarpheden i dit billede bliver. En stor blænde (f.eks. f/2,8) giver lille dybdeskarphed, imens en lille blænde (f.eks. f/16) giver stor dybdeskarphed. På billedet herover kan du se forskellen på blænde f/2,8 og blænde f/16.

Den venstre del af billedet er taget med blænde f/2,8 og du kan tydeligt se, at blomsten til venstre er uskarp, mens blomsten til højre er skarp. Den højre del af billedet er taget med blænde f/16. Her kan du tydeligt se, at begge blomster er skarpe.

På internettet kan du finde elektroniske tabeller over konsekvenserne af at ændre på blændetallet (når alt andet ikke ændres). Søg på efter ”DOF calculator” for at finde hjemmesiderne.

I tabellen under billederne kan du se, hvordan dybdeskarpheden bliver større og større, jo mindre blænde der vælges. Ved blænde f/1,4 er dybdeskarpheden i eksemplet 36 cm, men 1,03 meter ved f/4 og hele 5,43 meter ved f/16. Så når du skal have det meste skarpt, så skal du vælge en lille blænde.

Blænde og lyset

Blænden er den åbning i objektivet, som lyset skal igennem, før det når kameraets sensor. Blænden kan varieres, og jo større blænde du vælger, jo mere lys kan der slippes ind. Jo hurtigere bliver der lys nok på sensoren.

Du kan derfor styre mængden af lys, ved ændre blænden. Blænden opgive som en brøk og hvis du vil vide, hvor meget lys, du forhindrer at nå sensoren, når du blænder ned, så er det ikke så svært at regne ud (eller huske).

Blænden opdeles nemlig i det, der kaldes ”fulde stop” eller bare ”stop”. For hvert stop blænden gøres mindre, halveres lysmængden, der når sensoren. I billedet kan du se blænderækkens stop imellem f/1 og f/32.

Så hver gang du blænder ned, sænker du altså tophastigheden i din bil. Hvert stop du blænder ned med, halverer hastigheden.

ISO

ISO er et mål for sensorens lysfølsomhed. Jo større tal, jo mere følsomhed. Når du skruer op for ISO, virker det altså ligesom at træde på bilens speeder: Det går simpelthen hurtigere med at få lys nok til sensoren.

ISO er derfor en elektronisk justering af kameraets sensor. Ved at skrue op for ISO, kommer der ikke mere lys til sensoren, som der gør ved at blænde op. Det aktuelle lys udnyttes blot bedre (eller hårdere, vil nogle sige).

Der er to ulemper ved at skrue ISO højt op. Den første er, at du kan risikere ”ISO-støj”: små farvede prikker og unøjagtigheder i billedet. Den anden er, at jo højere ISO-tallet skrues op, jo mindre lysforskelle kan kameraet håndtere uden at billedet enten brænder ud eller bliver helt sorte.

ISO og støj

Når du skruer op for ISO, så træder du på speederen og gør din sensor mere lysfølsom. Men samtidig øger du risikoen for støj i dit billede: Den såkaldte ISO-støj. ISO-støj gør dit billede uklart at se på, og det gør samtidig, at dit kamera ikke kan vise detaljer i de mørke områder så godt, som det ellers kan.

På billedet herover kan du se, hvordan støjen i den fremhævede del af billedet påvirker resultatet. Der er tydelige fejl i form af prikker, og billedet ser uklart ud.

ISO og lyset

Når du skruer op for ISO, så forøger du spændingen i din sensor, og det gør sensoren mere lysfølsom. Det betyder, at hver eneste pixel på kameraets sensor kan nøjes med mindre lysstyrke for at ”få nok” – kameraets sensor forstørrer simpelthen lyset påvirkning af sensoren. Pludselig er et enkelt stearinlys nok til at oplyse et helt rum.

De fleste digitalkameraer har ISO 100 som mindste indstilling, og omkring ISO 20.-30.000 som højeste. For hver gang du fordobler ISO, fordobler du lysfølsomheden. Et kamera har en såkaldt ”base-ISO”, og det betyder den ISO-indstilling, hvor kameraets sensor tilfører billedet mindst uønsket støj og har den bedste gengivelse af detaljerne i både de mørke områder og de lyse. Base-ISO er typisk enten ISO 100 eller ISO 200.

Når du træder på din ”ISO-speeder” regulerer du altså hvor hurtigt sensoren bliver fyldt med lys. En fordobling af ISO-tallet betyder en fordobling af udnyttelsen af lyset. ISO 200 medfører altså dobbelt så kraftig påvirkning af sensoren, som ISO 100.

Lukkertid

Lukkertid er den tid, som lukkeren i dit kamera er åben. Vi burde i virkeligheden hellere kalde det for ”åbningstiden”, men det er nok bare en oversættelse af det engelske ”shutter” med ”tid” bagefter. Lukkertid hedder på engelsk ”shutter speed” – lukkerhastighed.

Du kan tænke på lukkertiden som en bremse på en bil. Når du ikke træder på bremsen, så kører bilen – når lukkeren lukkes, så stoppes lyset. Jo længere tid, lukkeren er åben, jo mere lys slippes ind.

Lukkertiden spiller derfor en rolle i forhold til et billedes eksponeringsværdi, men mere grundlæggende spiller lukketiden en rolle for, om motivet fastfryses eller ej – og om dine rystelser af kameraet påvirker billedets skarphed.

Til motiver, der bevæger sig hurtigt, så du bruge en kort lukkertid for fastfrysning. Men hvis du med vilje gerne vil have lidt bevægelse i billedet, så kan du gøre lukkertiden længere.

Lukkertid og bevægelse

Vi har allerede set, at blænden påvirker hvor meget lys, der kommer igennem objektivet og derved ind til sensoren, og vi har set, at ISO bestemmer sensorens lysfølsom. Den sidste faktor, i forhold til billedets belysning, er lukkertid. Lukkeren åbner og lukker for lysets adgang til sensoren. Den tid, som lukkeren er åben, kaldes for lukkertid. Ikke lukketid; det er noget med butikker (og pubber i England).

Med lukkertiden styrer du fastfrysning af dit motiv. På forrige side så du, hvordan bladene i en skov blev fastfrosset af en lukkertid på 1/80 sekund, imens pigernes bevægelser ikke blev det. Herover kan du se, noget, der bevæger sig meget hurtigere end to piger i en skov – og derfor kræver endnu kortere lukkertid for at blive fastfrosset.

Jeg gætter på, at flyvemaskinen bevæger sig med omkring 140-160 km i timen. Lukkertiden for billedet er 1/1000 sekund, og det er nok til at fastfryse flyveren. Men prøv at se på propellen.

Propellen er ikke helt fastfrosset. Enderne af propellen viser tydelige tegn på bevægelse. Endda mere end ved propellens centrum. Det skyldes naturligvis, at propellens blad skal flytte sig længere ude i enderne end helt inde ved centrum.

Lukkertid og lyset

Jo kortere tid lyset har til at slippe ind igennem objektivet og påvirke sensoren, jo mindre lys når at gøre det. På forrige side viste jeg dig noget om, hvordan en kort lukkertid kan fastfryse motivet.

Herover kan du se, hvordan en lang lukkertid får vandets små bevægelser til at udjævnes og reducere bevægelse i spejlbilledet i Københavns havn. Det kan du også se på billedet ”ISO og lyset”, hvor den lange lukkertid får vandet til at ligne vat.

Mængden af lys er ligefrem proportional med lukkertiden. Det betyder, at hvis du med et sekunds lukkertid får ”en sæk” lys på sensoren, så får du med to sekunders lukkertid ”to sække lys”. På den måde ligner lukkertidens effekt på sensoren den effekt, som du får ved regulering af ISO. Fordobling af lukkertid giver fordobling af lys og fordobling af ISO giver fordobling af lysets effekt på sensoren.

B-I-L’en og eksponeringsværdien: EV

Blænde, ISO og lukkertid er de tre elementer, som bestemmer billedets eksponering: Hvor godt billedet bliver belyst. Når du indstiller dit kamera til ”Auto”, så vil det altid prøve at finde den optimale eksponering: 0 EV. 0 EV betyder ikke, at der ikke kan være helt sorte områder og helt hvide områder; det betyder blot, at kameraets evne til at gengive detaljerne er udnyttet bedst muligt.

Det kan f.eks. være, at du med blænde f/2,8, ISO 100 og en lukkertid på 1/500 sekund opnår den korrekte eksponering af dit billede. De tre indstillinger giver, i dette tilfælde, 0 EV. Men hvis du f.eks. ønsker et lysere billede, så må du overbelyse. Overbelyste billeder beskrives også med eksponeringsværdi og det kan f.eks. være 1 EV. Hvis du ønsker et mørkere billede, så må du undereksponere og det kan f.eks. være -1 EV.

Eksponeringsværdi er derfor ikke noget du stiller på. Det er udtryk for relationen imellem dine indstillinger og den lysmængde, som du fotograferer i.

Hvis du ønsker at overbelyse dit billede til 1 EV, så skal du fordoble den lysmængde, der rammer din sensor eller gøre din sensor dobbelt så effektiv.

I eksemplet herover kan du derfor overeksponere ved at blænde op til f/1,4 eller forøge ISO til ISO 200 eller ved at vælge lukkertiden 1/125 sekund. For et stop med blænden giver dobbelt så meget lys. En fordobling af ISO udnytter lyset dobbelt så effektivt og en fordobling af lukkertiden giver dobbelt så meget lys.

Brug B-I-L’en praksis

Præcis som du kan vælge din bil med forskellige muligheder, kan du vælge din B-I-L i forskellige indstillinger. Lad os antage, at du for at opnå den korrekte eksponering skal bruge f/2,8, ISO 100 og 1/500 sekund. Se øverste B-I-L trekant til venstre. De indstillinger giver dig den korrekte eksponering: 0 EV.

Men du vil forøge dybdeskarpheden, og vælger derfor at blænde ned. Du blænder ned fra f/2,8 til f/4). Du får altså kun halvt så meget lys ind til sensoren. Du justerer derfor lukkertiden til 1/250, altså dobbelt så lang tid som før. Det giver dobbelt så meget – og altså mere end og da ISO ikke er rørt, så ender du igen på 0 EV. Se trekanten nederst til venstre.

Hvis du i stedet vil have en hurtigere lukkertid, fordi motivet bevæger sig, så vælger du 1/1000 sekund. Det betyder, at lukkeren kun er åben i halvt så lang tid som før = halvt så meget lys til sensoren. Du kompenserer derfor. Du er tilfreds med dybdeskarpheden, så du vælger i stedet at justere på ISO. Den skrues op fra 100 til 200 og du ender igen med 0 EV. Se trekanten øverst til højre.

Men hvis du vil både forøge dybdeskarpheden og gøre lukkertiden hurtigere, så vælger du f.eks. at blænde ned til f/4 og sætte lukkertiden til 1/1000 sekund. Blændejusteringen halverer lysmængden, og lukkertiden halverer lysmængden endnu en gang. Derfor skal du forøge ISO til ISO 400 for at ende med en eksponering på 0 EV. Se trekanten nederst til højre.

Det bliver lysere og mørkere i B-I-L’en

Du kan selv se på B-I-L-trekanten, at lysniveauet ikke er ens i de tre linjers yderpunkter. Så vi tager lige fire gode sætninger:

1) Når du blænder op, gør du åbningen større og derfor kommer der mere lys til sensoren. Når du skruer op for ISO, så bliver sensoren mere lysfølsom. Når du gør lukkertiden længere, så kommer der mere lys til sensoren.

2) Når du blænder ned, så bliver åbningen mindre og der kommer derfor mindre lys til sensoren. Når du skruer ned for ISO, så bliver sensoren mindre lysfølsom. Når du gør lukkertiden kortere, så kommer der mindre lys til sensoren.

3) Blænder du et stop op for blænden, fordobler du mængden af lys, som rammer kameraets sensor. Det svarer til at fordoble ISO eller gøre lukkertiden dobbelt så lang.

4) Blænder du et stop ned for blænden, halverer du mængden af lys, som rammer kameraets sensor. Det svarer til at halvere ISO eller til at fordoble lukkertiden.

Guide til nye bryllupsfotografer

Guide til nye bryllupsfotografer

En Guide til nye bryllupsfotografer, der skal lave deres første seriøse bryllupsbilleder. Det handler altid om at have kameraet igang. Skyd HELE tiden. Forsøg at fange så mange detaljer som muligt. Det er naturligvis også vigtigt du har styr på din fototeknik, så du kan gå fra evt hårdt sollys udendørs til en lettere mørk kirke indenfor, uden billederne bliver overbelyste udenfor eller underbelyste indenfor.

Mød op minimum en halv time før vielsen

Først og fremmest : MØD OP MINIMUM 30 minutter før vielsens start. Det er vigtigt at man, som fotograf fanger alle de øjeblikke, der opstår. Oftest ankommer gom og bestman en halv time før, og de har som regel brudens buket med, samt vielsesringene. Hermed kan i fange en masse gode detaljebilleder af både vielsesringene og brudebuketten, samt nogle gode portrætter af gommen og bestman. Husk altid også at få nogle billeder af selve kirken, både udenfor og indenfor. Se nogle eksempler herunder :

bryllups-foto-110bryllups-foto-117bryllups-foto-177bryllups-foto-113bryllups-foto-121bryllups-foto-126bryllups-foto-129bryllups-foto-116

Ca. 10 min før vielsens start går du ud og venter på bruden

Når du står udenfor og venter på bruden får du lidt “luft” og kan så nå at tjekke lyset i våbenhuset, se om den er så mørk, du eventuelt må bruge en flash for at få lys nok. Brug aldrig en direkte flash, lad den bounce op i det hvide loft og på den måde få mere fladt og blødt lys. Ta ALTID et par testskud inden bruden kommer. Gå udenfor og ta så billeder af brudens ankomst. Se eksempler herunder:

bryllups-foto-143bryllups-foto-146   bryllups-foto-152bryllups-foto-157bryllups-foto-155

Inde i kirken før og under vielsen

Når du har taget bruden i våbenhuset, lusker du diskret ind i kirken og sætter dig på hug oppe ved de forreste rækker tæt på alteret, så du kan fange bruden komme gående op af kirkegulvet med sin far etc. Her er det MEGET vigtigt du sikrer dig billederne af bruden bliver skarpe, pas derfor på med for lav blændetal (lyset kan stadig godt være “trist” og mørkt i en en gammel kirke”). Når bruden er kommet op til sin kommende mand, bør du forsøge at fange et par skud af gommens modtagelse af bruden. Herefter går du ned og sætter dig bagest i kirken, medmindre du har fået lov til at fotografere under vielsen (dette skal du inden vielsen have snakket med præsten om). Se et par eksempler på ovenstående her:

bryllups-foto-162bryllups-foto-171bryllups-foto-165bryllups-foto-169   bryllups-foto-176 Efter vielsen ved kirken

Når parret er blevet gift, rejser de sig op og går ud, som mand og kone. Fotografer dem når de går ud sammen af kirken (sørg igen her for at være meget vågen på skarpheden) og følg med dem udenfor. Du kan sagtens vælge at gå bagved dem ud af kirken, det kan man også få nogle flotte fotos ud af. Når du så er kommet udenfor kirken, så sørg for at skyde en masse “lykønskningsbilleder”, MEGET GERNE fra forskellige vinkler, så parret får så mange forskellige billeder af dem selv og deres gæster udenfor kirken. Ved riskast, er det ofte en god ide at bruge en fill-in flash, så du bedre fanger de mange ris (eksperimenter både med og uden flash til du ved hvad spiller bedst for dig). Husk! Det er en glad og lykkelig dag, forsøg derfor at fange de øjeblikke hvor folk ser glade ud og ikke skyd den sure bedstemor eller parret, der står hænger lidt bagerst og ligner nogen der ikke gider.  Se lidt eksempler herunder:bryllups-foto-182bryllups-foto-185bryllups-foto-201bryllups-foto-205bryllups-foto-225bryllups-foto-192bryllups-foto-209bryllups-foto-210bryllups-foto-196bryllups-foto-213bryllups-foto-219bryllups-foto-221bryllups-foto-198bryllups-foto-199

De klassiske portrætter ved alteret lige efter lykønskingen

Ja ja, jeg ved godt det er old school og mange af de smarte unge par gider det ikke, men tro mig, når du afleverer dine bryllupsbilleder til dem, vil du få en feedback fra halvdelen af dem, der synes de alligevel manglede. Især fordi den ældre generation efterspørger netop disse fotos til kaminen derhjemme, SÅ GØR DET NU BARE! Det tager 5 minutter, Sørg for kjolen ligger pænt, sørg for alle ris er ude af håret og rispulver tørret af gommens mørke jakke. Stil dem flot op, med brudebuketten imellem dem osv. Du sikrer dig herved at skulle alt andet glippe på dagen, så har du disse fotos at falde tilbage på. Det taknemmeligt lys, parret står stille, vejret og lyset driller ikke. Så du får nogle flotte skud foræret. Se eksempler:

bryllups-foto-230bryllups-foto-231

Have fun and make art

Når så alt det er overstået ved kirken, kan du lege lidt mere som fotograf. Det handler om at komme inspireret til et bryllup. Jeg bruger, som oftest www.wpja.com , som inspiration. Der er masser af fede ideer til opstillinger, gode tekniske guides, interviews med professionelle og dygtige verdenskendte fotografer og bryllupsfotografer fra hele verden. Her er lidt billeder fra samme par, set igennem mit kamera:

bryllups-foto-245bryllups-foto-246bryllups-foto-248bryllups-foto-304bryllups-foto-317bryllups-foto-327bryllups-foto-352bryllups-foto-354bryllups-foto-365bryllups-foto-337bryllups-foto-345bryllups-foto-334bryllups-foto-358bryllups-foto-369

Bryllupsreceptionen efter vielsen og portrætterne

Efter vielsen og de officielle bryllupsportrætter (nogen gange laver man først portrætter efter reception), skal man ofte med til reception, hvor brudeparret skærer bryllupskagen for (dette er selvfølgelig også et vigtigt øjeblik at fange). Efter kagen er skåret for, er det vigtig igen at fange en masse gode stemningsbilleder fra receptionen af både brudeparret og gæsterne der hygger sig, snakker, spiser kage, drikker champagne osv. Husk igen det er altid vigtig at fange de øjeblikke hvor, der er smil på læben, der sker en sjov situation, og ikke bare “skyde” på alt muligt. Det handler om at fange “den gode stemning”. Det er alligevel kun de billeder man gider kigge på efterfølgende. Se eksempler herunder på dette:

bryllups-foto-251bryllups-foto-258bryllups-foto-261bryllups-foto-257bryllups-foto-263bryllups-foto-267bryllups-foto-269bryllups-foto-270bryllups-foto-271bryllups-foto-277bryllups-foto-278bryllups-foto-283bryllups-foto-289bryllups-foto-291bryllups-foto-292

Find inspiration til flere bryllup detalje fotos Her

Tak til

Tusind tak til voresstoredag.dk for at låne os billederne til denne serie. Hele fotoserien kan ses herunder :

Helle og Anders

Fotograf i Fredericia

Dygtig fotograf i Fredericia

Fotograf i Fredericia til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Fredericia. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder Jylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Jylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Fredericia tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Fredericia fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Fredericia fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Fredericia fotografi.

Kontakt Fredericia fotografi her.

Fotograf i Helsingør

Dygtig fotograf i Helsingør

Fotograf i Helsingør til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Helsingør. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder på Sjælland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også på hele Sjælland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Helsingør tilbyde billeder indenfor:

 • Erhvervsfotografering Helsingør
 • Reklamefotografering Helsingør
 • Bryllupsfotografering Helsingør
 • Portrætfotografering Helsingør
 • Dating og profilfoto Helsingør
 • Ansøgning og CV fotos Helsingør
 • Familie og gruppefoto Helsingør
 • Søskende fotografering Helsingør

reklamefotograf

Helsingør fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Helsingør fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Helsingør fotografi.

Kontakt Helsingør fotografi her.

Fotograf i Hørsholm

Dygtig fotograf i Hørsholm

Fotograf i Hørsholm til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Hørsholm. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder på Sjælland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også på hele Sjælland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Hørsholm tilbyde billeder indenfor:

 • Erhvervsfotografering Hørsholm
 • Reklamefotografering Hørsholm
 • Bryllupsfotografering Hørsholm
 • Portrætfotografering Hørsholm
 • Dating og profilfoto Hørsholm
 • Ansøgning og CV fotos Hørsholm
 • Familie og gruppefoto Hørsholm
 • Søskende fotografering Hørsholm

reklamefotograf

Hørsholm fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Hørsholm fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Hørsholm fotografi.

Kontakt Hørsholm fotografi her.

Fotograf i Roskilde

Dygtig fotograf i Roskilde

Fotograf i Roskilde til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Roskilde. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder på Sjælland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også på Sjælland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv.

reklamefotograf

Roskilde fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Roskilde fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Roskilde fotografi.

Kontakt Roskilde fotografi her.

Fotograf i København

Dygtig fotograf i København

Fotograf i København til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i København. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder På Sjælland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også på hele Sjælland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i København tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

København fotografi

Gode billeder sælger budskabet. København fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til København fotografi.

Kontakt København fotografi her.

Fotograf i Odense

Dygtig fotograf i Odense

Fotograf i Odense til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Odense. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder på Fyn

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også på hele Fyn indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Odense tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Odense fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Odense fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Odense fotografi.

Kontakt Odense fotografi her.

Fotograf i Middelfart

Dygtig fotograf i Middelfart

Fotograf i Middelfart til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Middelfart. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder på Fyn

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også på hele Fyn indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Middelfart tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Middelfart fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Middelfart fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Middelfart fotografi.

Kontakt Middelfart fotografi her.

Fotograf i Haderslev

Dygtig fotograf i Haderslev

Fotograf i Haderslev til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Haderslev. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Jylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Jylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Haderslev tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Haderslev fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Haderslev fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Haderslev fotografi.

Kontakt Haderslev fotografi her.

Fotograf i Kolding

Dygtig fotograf i Kolding

Fotograf i Kolding til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Kolding. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Jylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Jylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Kolding tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Kolding fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Kolding fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Kolding fotografi.

Kontakt Kolding fotografi her.

Fotograf i Vejle

Dygtig fotograf i Vejle

Fotograf i Vejle til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Vejle. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Østjylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Østjylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Aalborg tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Vejle fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Vejle fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Vejle fotografi.

Kontakt Vejle fotografi her.

Fotograf i Herning

Dygtig fotograf i Herning

Fotograf i Herning til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Herning. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Jylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Jylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Herning tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Herning fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Herning fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Herning fotografi.

Kontakt Herning fotografi her.

Fotograf i Viborg

Dygtig fotograf i Viborg

Fotograf i Viborg til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Viborg. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Midtjylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Midtjylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Viborg tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Viborg fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Viborg fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Viborg fotografi.

Kontakt Viborg fotografi her.

Fotograf i Silkeborg

Dygtig fotograf i Silkeborg

Fotograf i Silkeborg til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Silkeborg. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Midtjylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Midtjylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Silkeborg tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Silkeborg fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Silkeborg fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Silkeborg fotografi.

Kontakt Silkeborg fotografi her.

Fotograf i Skanderborg

Dygtig fotograf i Skanderborg

Fotograf i Skanderborg til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Skanderborg. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Østjylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Østjylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Skanderborg tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Skanderborg fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Skanderborg fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Skanderborg fotografi.

Kontakt Skanderborg fotografi her.

Fotograf i Horsens

Dygtig fotograf i Horsens

Fotograf i Horsens til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Horsens. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Østjylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Østjylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Horsens tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Horsens fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Horsens fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Horsens fotografi.

Kontakt Horsens fotografi her.

Fotograf i Aarhus

Dygtig fotograf i Aarhus

Fotograf i Aarhus til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Aarhus. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Østjylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Nordjylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Aarhus tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Aarhus fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Aarhus fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Aarhus fotografi.

Kontakt Aarhus fotografi her.

Fotograf i Randers

Dygtig fotograf i Randers

Fotograf i Randers til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Randers. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Nordjylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Nordjylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Randers tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Randers fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Randers fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Randers fotografi.

Kontakt Randers fotografi her.

Fotograf i Aalborg

Dygtig fotograf i Aalborg

Fotograf i Aalborg til fotografering af alt indenfor erhverv og private. Professionelle fotos til erhvervsportrætter, virksomheder, produktfotos, reklamefotos. Stemningsbilleder fra butikker og spisesteder i Aalborg. Vi fotograferer også indenfor private. Billeder til Facebook, visitkort, ansøgninger, hjemmesider, børn, bryllup, gravide, modeller, portrætfotos og meget mere.

fotografering

Professionelle billeder i Nordjylland

Vi laver gode professionelle billeder af mennesker. Vores tilgang til fotografiet er altid lavet på en kreativ og spændende måde. I sikrer jer i får teknisk flotte og gode portrætfotos. Spændende billeder af børn, gravide, bryllupper og meget andet. Vi kører også i hele Nordjylland indenfor erhvervsfotografering og reklamefotografering.

erhvervsfotograf

Hvad kan vi tilbyde indenfor fotografering

Vi laver som nævnt en masse forskellige typer af fotograferinger. Fotos af private og erhverv. Som fotograf får vi mange forskellige typer opgaver tilbudt, og ikke alle opgaver vi er lige glade for at lave. Men sådan vil det altid være indenfor alle erhverv. Hos os kan vi i Aalborg tilbyde billeder indenfor:

reklamefotograf

Aalborg fotografi

Gode billeder sælger budskabet. Aalborg fotografi, leverer altid professionelle og alsidige billeder indenfor erhverv og private. Vil i sikre jer en uddannet og erfaren fotograf, så skriv til Aalborg fotografi.

Kontakt Aalborg fotografi her.

Bryllupsfotograf Odense

Bryllupsfotograf Odense med egen kreative personlige billedstil. Bryllupsbilleder fra en anden planet. For fotografen handler det om at skabe små fotografiske mesterværker. Bryllupsfotograf Odense

Bryllupsbilleder skal være kunstneriske

Flotte bryllupsbilleder der ofte fanger folks opmærksomhed, er meget kunstneriske i sine udtryk. Fotografen har den drøm hvergang at levere utraditionelle og anerledes bryllupsfoto i hele Danmark.

Bryllupsfotografering skal være sjovt

Bryllupsfotografering skal være sjovt. Både for brudeparret og bryllupsfotografen. Derfor er det vigtigt i gør jer tanker om hvilken slags bryllupsbilleder i kan lide. Da  lokationer i billederne er med til at skabe dynamik og dybde. I skal også vurdere om i vil have billederne taget ved vandet, i skoven, på landet, i byen eller noget helt andet. Det er vigtigt hvis i vil sætte jeres eget personlige præg på bryllupsbillederne.

Tjek op på fotografen

Hvis du ikke kender fotografen og hans arbejde i forvejen, vil det være en meget god idé at se hans portofolie af bryllups billeder inden. Så kan du også vurdere om hans evner svarer til dine forventninger. Det er altid godt, hvis man får en fotograf anbefalet, men spørg efter billeder eller efter en hjemmeside med billeder på. Sådan kan man se hvordan fotografen har gjort indtil videre og hvilke stilart der fotograferes i.

Fotojournalistens bryllupsbilleder

Fotojournalistens opgave er på få billeder at fortælle en historie om et menneskes liv, en verdenskrig eller om et landshold der vinder Em i 92 som de totale underdogs, så vi på disse få billeder kan se hvad det hele drejer sig om, alene udfra forside billedet. Et billede fortæller hvad en skribent gør med tusind ord.

I “gamle” dage var der ikke ret mange billeder i en avis eller et magasin og fotografens muligheder dengang var ret begrænset og dyre og man valgte derfor at arbejde udfra et traditionelt mønster, med så lidt spild som muligt. Sådan arbejder den traditionelle fotograf stadig til dels idag. Modsat fotojournalisten der med sit digitale kamera kan skyde løs og bare slette igen.

Læs mere om fotojournalisten her.

Bryllupsfotograf Odense

Som erfaren bryllupsfotograf Odense kender vi byen rigtigt godt. Der er masser af fede lokationer blandet andet på havnen, i skoven, ved vandet og i de mange små gader i byen. I Odense ligger der også mange dejlige feststeder hvor det er fedt at lave kreative bryllupsfotos. Odense er en smuk by fyldt med romantiske gamle kirker, nye spændende arkitektoniske bygninger og den smukke grønne natur ved den rolige Limfjord. Et romantisk tagselvbord, der er med til at skabe de helt rigtige rammer om jeres store dag. Bryllupper vil altid have et dejligt romantisk skær over sig, men at planlægge et bryllup er i sig selv lidt af en bedrift.

 • Restaurant Knudsens Gaard
 • Brobygårds Køkken
 • Skovkanten
 • Møllekroen
 • Hotel Knudsens Gaard
 • Lykkesholm Slot
 • Munkebo Kro
 • KrenKOK
 • Odd Fellow palæet
 • Under Lindetræet
 • Havnens Gourmet
 • Rosenbækhuset

Mange fordele ved en dygtig fotograf

Der er mange fordele ved at benytte en bryllupsfotograf, vigtigst af alt, du kan nyde din store dag med én bekymring mindre. Ved at hyre en bryllupsfotograf, så er du sikret billeder i høj kvalitet, da fotograferne ofte har mange års erfaring. Disse mange års erfaring giver blandt andet bryllupsfotografen visse fordele overfor selve udstyret, men også kreativ erfaring således, de kan komme med forslag til opstillings-, baggrunds- og postionsmuligheder.

Hvis du har planer om, at forevige dit dit bryllupsfoto på væggen, så vil en bryllupsfotograf kunne sikre, at kvaliteten er høj nok til dette. Endvidere vil en bryllupsfotograf kunne stå for redigering og fremkaldelse af billedet efterfølgende. Folk tror også fejlagtigt, at de blot kan benytte deres gæsters billeder af brylluppet, da de jo alle samme har kamera med. Problematikken ved dette er, at dine gæster ikke har erfaringen til at tage disse vigtige billeder, og deres billeder vil ofte ikke være i fokus og af særlig høj kvalitet.

Det gode råd vil derfor være, at du skal lade dine gæster være gæster og lade en bryllupsfotograf tage sig af bekymringerne ved, at skabe den perfekte bryllupsfotograferingsoplevelse.Vores personlige billeder har sin charme, men en af de begivenheder som vi ofte gerne vil gemme og bevare i mange år fremover, er vores bryllupsdag. Overvej derfor altid en ekstra gang, om ikke også du vil forevige din store dag, på den højst mulige måde.

Se nogle dygtige Aarhus fotografer:

Bryllupsfotograf Aalborg

Bryllupsfotograf Aalborg med egen kreative personlige billedstil. Bryllupsbilleder fra en anden planet. For fotografen handler det om at skabe små fotografiske mesterværker. Bryllupsfotograf Aalborg

Bryllupsbilleder skal være kunstneriske

Flotte bryllupsbilleder der ofte fanger folks opmærksomhed, er meget kunstneriske i sine udtryk. Fotografen har den drøm hvergang at levere utraditionelle og anerledes bryllupsfoto i hele Danmark.

Bryllupsfotografering skal være sjovt

Bryllupsfotografering skal være sjovt. Både for brudeparret og bryllupsfotografen. Derfor er det vigtigt i gør jer tanker om hvilken slags bryllupsbilleder i kan lide. Da  lokationer i billederne er med til at skabe dynamik og dybde. I skal også vurdere om i vil have billederne taget ved vandet, i skoven, på landet, i byen eller noget helt andet. Det er vigtigt hvis i vil sætte jeres eget personlige præg på bryllupsbillederne.

Tjek op på fotografen

Hvis du ikke kender fotografen og hans arbejde i forvejen, vil det være en meget god idé at se hans portofolie af bryllups billeder inden. Så kan du også vurdere om hans evner svarer til dine forventninger. Det er altid godt, hvis man får en fotograf anbefalet, men spørg efter billeder eller efter en hjemmeside med billeder på. Sådan kan man se hvordan fotografen har gjort indtil videre og hvilke stilart der fotograferes i.

Fotojournalistens bryllupsbilleder

Fotojournalistens opgave er på få billeder at fortælle en historie om et menneskes liv, en verdenskrig eller om et landshold der vinder Em i 92 som de totale underdogs, så vi på disse få billeder kan se hvad det hele drejer sig om, alene udfra forside billedet. Et billede fortæller hvad en skribent gør med tusind ord.

I “gamle” dage var der ikke ret mange billeder i en avis eller et magasin og fotografens muligheder dengang var ret begrænset og dyre og man valgte derfor at arbejde udfra et traditionelt mønster, med så lidt spild som muligt. Sådan arbejder den traditionelle fotograf stadig til dels idag. Modsat fotojournalisten der med sit digitale kamera kan skyde løs og bare slette igen.

Læs mere om fotojournalisten her.

Bryllupsfotograf Aalborg

Som erfaren bryllupsfotograf Aalborg kender vi byen rigtigt godt. Der er masser af fede lokationer blandet andet på havnen, i skoven, ved vandet og i de mange små gader i byen. I Aalborg ligger der også mange dejlige feststeder hvor det er fedt at lave kreative bryllupsfotos. Aalborg er en smuk by fyldt med romantiske gamle kirker, nye spændende arkitektoniske bygninger og den smukke grønne natur ved den rolige Limfjord. Et romantisk tagselvbord, der er med til at skabe de helt rigtige rammer om jeres store dag. Bryllupper vil altid have et dejligt romantisk skær over sig, men at planlægge et bryllup er i sig selv lidt af en bedrift.

 • Restaurant Papegøjehaven
 • Herregården Scheelsminde
 • Prinses Juliana
 • Helnan Phønix Hotel
 • Hotel Hvide hus
 • Svalegaarden
 • Vraa Slot
 • Sebber Kloster
 • Utzon Center
 • Restaurant Kronborg
 • Skovgaards Raaling
 • Røverstuen
 • Høloftet
 • Muldbjerg kro

Mange fordele ved en dygtig fotograf

Der er mange fordele ved at benytte en bryllupsfotograf, vigtigst af alt, du kan nyde din store dag med én bekymring mindre. Ved at hyre en bryllupsfotograf, så er du sikret billeder i høj kvalitet, da fotograferne ofte har mange års erfaring. Disse mange års erfaring giver blandt andet bryllupsfotografen visse fordele overfor selve udstyret, men også kreativ erfaring således, de kan komme med forslag til opstillings-, baggrunds- og postionsmuligheder.

Hvis du har planer om, at forevige dit dit bryllupsfoto på væggen, så vil en bryllupsfotograf kunne sikre, at kvaliteten er høj nok til dette. Endvidere vil en bryllupsfotograf kunne stå for redigering og fremkaldelse af billedet efterfølgende. Folk tror også fejlagtigt, at de blot kan benytte deres gæsters billeder af brylluppet, da de jo alle samme har kamera med. Problematikken ved dette er, at dine gæster ikke har erfaringen til at tage disse vigtige billeder, og deres billeder vil ofte ikke være i fokus og af særlig høj kvalitet.

Det gode råd vil derfor være, at du skal lade dine gæster være gæster og lade en bryllupsfotograf tage sig af bekymringerne ved, at skabe den perfekte bryllupsfotograferingsoplevelse.Vores personlige billeder har sin charme, men en af de begivenheder som vi ofte gerne vil gemme og bevare i mange år fremover, er vores bryllupsdag. Overvej derfor altid en ekstra gang, om ikke også du vil forevige din store dag, på den højst mulige måde.

Se nogle dygtige Aarhus fotografer:

Bryllupsfotograf Aarhus

Bryllupsfotograf Aarhus med egen kreative personlige billedstil. Bryllupsbilleder fra en anden planet. For fotografen handler det om at skabe små fotografiske mesterværker. Bryllupsfotograf Aarhus

Bryllupsbilleder skal være kunstneriske

Flotte bryllupsbilleder der ofte fanger folks opmærksomhed, er meget kunstneriske i sine udtryk. Fotografen har den drøm hvergang at levere utraditionelle og anerledes bryllupsfoto i hele Danmark.

Bryllupsfotografering skal være sjovt

Bryllupsfotografering skal være sjovt. Både for brudeparret og bryllupsfotografen. Derfor er det vigtigt i gør jer tanker om hvilken slags bryllupsbilleder i kan lide. Da  lokationer i billederne er med til at skabe dynamik og dybde. I skal også vurdere om i vil have billederne taget ved vandet, i skoven, på landet, i byen eller noget helt andet. Det er vigtigt hvis i vil sætte jeres eget personlige præg på bryllupsbillederne.

Tjek op på fotografen

Hvis du ikke kender fotografen og hans arbejde i forvejen, vil det være en meget god idé at se hans portofolie af bryllups billeder inden. Så kan du også vurdere om hans evner svarer til dine forventninger. Det er altid godt, hvis man får en fotograf anbefalet, men spørg efter billeder eller efter en hjemmeside med billeder på. Sådan kan man se hvordan fotografen har gjort indtil videre og hvilke stilart der fotograferes i.

Fotojournalistens bryllupsbilleder

Fotojournalistens opgave er på få billeder at fortælle en historie om et menneskes liv, en verdenskrig eller om et landshold der vinder Em i 92 som de totale underdogs, så vi på disse få billeder kan se hvad det hele drejer sig om, alene udfra forside billedet. Et billede fortæller hvad en skribent gør med tusind ord.

I “gamle” dage var der ikke ret mange billeder i en avis eller et magasin og fotografens muligheder dengang var ret begrænset og dyre og man valgte derfor at arbejde udfra et traditionelt mønster, med så lidt spild som muligt. Sådan arbejder den traditionelle fotograf stadig til dels idag. Modsat fotojournalisten der med sit digitale kamera kan skyde løs og bare slette igen.

Læs mere om fotojournalisten her.

Bryllupsfotograf Aarhus

Som erfaren bryllupsfotograf Aarhus kender vi byen rigtigt godt. Der er masser af fede lokationer blandet andet på havnen, i skoven, ved vandet og i de mange små gader i byen. I Århus ligger der også mange dejlige feststeder hvor det er fedt at lave kreative bryllupsfotos.

 • Varna palæet
 • Centralværkstedet
 • Norsminde kro
 • Det gamle mejeri
 • Frederikshøj
 • Den gamle by
 • Botanisk have
 • Væksthuset
 • Århus havn
 • Dokk1

Se nogle dygtige Aarhus fotografer:

Detaljerne på CANON 5DS endelig officielle

Endeligt nyt om Canons nye 5Ds kamera. Det bliver et kamera med 50 Mega Pixel, billede filerne bliver kæmpe store, så det er måske nu, du skal ud og tilkøbe dig noget mere plads i skyen, hvis du har til hensigt at gemme alle dine billeder. Det første billede af kameraet ses lige her.

Det skulle også lyde at der kommer en ny lækker linse: Canon EF 11-24mm f/4L USM. Kameraet skulle efter sigende komme i 3 forskellige modeller og til priser på omkring 3600 $, så helt billigt bliver hverken linse eller kamera.
Detaljerne er netop lækket på internettet, og du kan se dem alle herunder. (engelsk)

Canon EOS 5DS full frame DSLR camera specifications
•CMOS sensor effective pixels 50.6MP (total number of pixels: 53MP)
•5DS R version is without a low-pass filter
•RAW (50MP), M-RAW (28MP), S-RAW (12.4MP)
•Media CF (UDMA7), SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
•Dual DIGIC6
•Crop 1.3x and 1.6x
•100% field of view, magnification 0.71 times, the eye point is 21mm
•Electronic level
•Grid display
•AF 61 points (41 points cross type), EV-2 support
•ITR AF
•Anti-flicker
•Time-lapse movie
•Bulb timer
•Live View, the contrast AF (face recognition)
•150,000 pixel RGB-TR metering sensor. 252 zone TTL metering
•EOS iSA system
•ISO100-6400 (extended with ISO50 and ISO12800)
•The shutter speed is 30 seconds -1/8000 seconds. Synchro is 1/200 sec
•Continuous shooting 5 frames / sec.
•Video 1920×1080 30fps (ALL-I or IPB)
•LCD monitor 3.2 inches 1.04 million dot
•Mini HDMI output terminal. External microphone terminal
•Battery LP-E6N / LP-E6
•The size 152 x 116.4 x 76.4mm
•Weighs 930g (CIPA guidelines). 845g (body only)

Canon EF 11-24mm f/4L USM lens specifications
•Lens design 16 elements 11 groups
•4 aspherical lens (large diameter grinding aspheric single, large-diameter glass molded aspherical one, two glass mold aspherical)
•One Super UD lens, one UD lens
•SWC coating (two-sided)
•ASC coating (one side)
•The fluorine-coded rear and front lens
•9 diaphragm blades, circular aperture
•Minimum aperture is f/22
•In the shortest shooting distance is 24mm 0.28m, 0.32m in 11mm
•0.16 times at the maximum photographic magnification is 24mm, 0.06 times in 11mm
•AF motor ring USM
•Full-time manual focus
•Dust and water sealed
•Rear gelatin filter holder
•Total length 132mm, maximum diameter 108mm
•Weight 1180g

Læs mere om fotografering her

Fotograf Århus

En god og kreativ fotograf Århus

En fotograf i Århus kan du finde ved blot at udfylde kontakt formularen, hvorefter en af vores professionelle fotografer besvarer din mail om fotografering. Uanset hvad du søger, om det er en portrætfotograf til dit bryllup (bryllupsfotograf), en fotograf til din konfirmation eller måske en boudoir-fotograf, så kan du hente uforpligtende tilbud via vores kontaktformular. Alle de henvendelser du modtager er ikke-bindende, så skriv du bare og vurder selv om vi er din fotograf Århus.

Kontakt os her.

fotograf Århus portrætfotograf_Århus

Hvor finder man fotograf i Århus?

Du søger sikkert fotografering Århus, men om du bor i Århus eller i en anden by, er ligegyldigt. Vi har professionelle fotografer der kan klare alle slags fotograferinger i hele Danmark, så der skal nok også være en som kan lave fotografering Århus efter dine behov. Fotografering er altid noget man selv kan gøre, men når man overlader det til professionelle bliver det altid mere pro. Vi er din fotograf Århus.

gravid_fotograf_Århus boudoir_foto_Århus

Vi laver stort set alle slags fotograferinger

Vi fotograferer alt fra erhverv, portrætter, bryllup, konfirmation, babybilleder, børn, gravide, boudoir og alt andet slags fotografering. og meget meget mere. Tillykke du har fundet Århus professionelle fotografer.

Læs mere om fotografering her.

bryllupsfoto_Århus børnefoto_Århus

Fotograf Hadsten

En god og kreativ fotograf Hadsten

En fotograf i Hadsten kan du finde ved blot at udfylde kontakt formularen, hvorefter en af vores professionelle fotografer besvarer din mail om fotografering. Uanset hvad du søger, om det er en portrætfotograf til dit bryllup (bryllupsfotograf), en fotograf til din konfirmation eller måske en boudoir-fotograf, så kan du hente uforpligtende tilbud via vores kontaktformular. Alle de henvendelser du modtager er ikke-bindende, og du forbliver anonym indtil du eventuelt har valgt en fotograf via sitet.

Kontakt os her.

portrætfotograf_hadstenfotograf i Hadsten

Hvor finder man fotograf i Hadsten?

Du søger sikkert fotografering Hadsten, men om du bor i Hadsten eller i en anden by, er ligegyldigt. Vi har professionelle fotografer der kan klare alle slags fotograferinger i hele Danmark, så der skal nok også være en som kan lave fotografering Hadsten efter dine behov. Fotografering er altid noget man selv kan gøre, men når man overlader det til professionelle bliver det altid mere pro. Vi er din  fotograf Hadsten.

boudoir_foto_Hadstengravid_fotograf_aarhus

Vi laver stort set alle slags fotograferinger

Vi fotograferer alt fra erhverv, portrætter, bryllup, konfirmation, babybilleder, børn, gravide, boudoir og alt andet slags fotografering. og meget meget mere.

Læs mere om fotografering her.

børnefoto_Hadsten bryllupsfoto_Hadsten

Portrætfoto

Portrætfoto

Der eksisterer mange gode ideer og teknikker inden for portrætfotogafering. Her er vores koncept til hvordan du kan være sikker på at få et godt lavet et godt portrætfoto.

Du kan se flere portrætfotos.

portrætfoto
portrætfoto

Gå tæt på den du fotograferer

Det er vores erfaring, at jo tættere man går på den man vil lave portrætfotos af altid får, stærke portrætter. Det er tit ansigtet vi gerne vil se, og det er ansigtet, der udtrykker mest. Ved at skære alt andet fra, får du et rent og stærkt udtryk. Spørg altid modellen før du bevæger dig tæt på – det kan godt virke lidt overvældende.

portrætfoto1
Portrætfoto Studio

Vi er tilhængere af naturligt lys

Vi er tilhængere af flash lys i studiet, men det slårikke det naturlige lys. Arranger din model tæt på et stort vindue eller lidt i skyggen på en solrig dag. Det giver et lækkert, flatterende lys.

portrætfoto med naturligt lys
portrætfoto med naturligt lys

Skift vinkler under portrætfotograferingen

De færreste ønsker at få fremhævet deres dobbelthage – og hvis du bruger hvidvinkel, vil din model også se lidt slankere og længere ud, hvis du skyder dem lidt oppefra. Det kan også tilføre lidt ekstra liv i billedet, når modellen bliver nødt til at kigge op for at kigge i kameraet. Men pas på rynker i panden.

portrætfotos
gå tæt på ved portrætfotografering

Brug lav dybdeskarphed

Baggrunden skal være rolig i et flot portrætfoto, for meget roderi i baggrunden, for mange farver, for mange forstyrrende elementer, kan tage fokus fra den du ønsker at portrætere. Så er du nødsaget til at fotografere et sted, hvor der sker meget eller er mange “forstyrrende elementer”, så prøv at åbne helt op for blændet, så du får en lav dybdeskarphed. Hvis du ikke kan styre blændet på dit kamera eller hvis du vil undgå den lave dybdeskarphed.

Læs om andre fotografer her.

Fotograf i Fredericia

Fredericia Fotografi

Endelig er, der kommet en kreativ og nytænkende fotograf til Fredericia. En ungdommelig billedstil. Flotte og kreative billeder af både mennesker og virksomheder.

Se mere om fotografen her

Fredericia Fotografi leverer billeder indenfor :

 • Modefotografi
 • Kunstfotografi
 • Erhvervsfotografi
 • Portrætfotografi
 • Børnefotografi
 • Gravid fotografi
 • Boudoir fotografi
 • Reklamefotografi
 • Familie fotografi
 • og meget mere

Fotografen med den nye stil

Der findes selvfølgelig allerede fotografer i Fredericia, og med al respekt for dem, så er stilen lidt den samme. Fredericia fotografi leverer en anerledes og kreativ fotografisk stil. Og billedernes tekniske niveau og billedbehandling er i en klasse for sig selv.

Vi kan på det varmeste anbefale fotografen i Fredericia.

Herunder kan i se et lille udsnit af Fredericia Fotografi:

baby_fotograf_Fredericia boudoir-fotograf-i-Fredericia bryllupsfotografering-Fredericia-93 erhvervsfoto_Fredericia erhvervsfotografering_Fredericia foto-og-billeder-louis-nielsen-i-Fredericia fotograf Fredericia kreativ_baby-foto mad-foto_Fredericia musik-foto

Vind en bryllupsfotograf

Hvert år udloves bryllupsfotograferings konkurrence

Hvert år udlover flere fotografer i Danmark en konkurrence, hvor man kan vinde en bryllupsfotograf. I året 2014 er det heller ikke en undtagelse. Denne gang er det bryllupsfotograferne ved Vores Store Dag, der udlover en bryllupsfotografering, til en værdi af 9000 kr.

Læs mere om bryllupsfotografiet her

Vil i gerne forsøge at vinde en bryllupsfotograf og dermed jeres store dags bryllupsbilleder, så tjek konkurrencen her:

http://blog.voresstoredag.dk/fotograf-ved-bryllup/vind-en-bryllupsfotografering-for-2014

Fotograf Odense

En god og kreativ fotograf Odense

En fotograf i Odense kan du finde ved blot at udfylde kontakt formularen, hvorefter en af vores professionelle fotografer besvarer din mail om fotografering. Uanset hvad du søger, om det er en portrætfotograf til dit bryllup (bryllupsfotograf), en fotograf til din konfirmation eller måske en boudoir-fotograf, så kan du hente uforpligtende tilbud via vores kontaktformular. Alle de henvendelser du modtager er ikke-bindende, så skriv du bare og vurder selv om vi er din fotograf Odense.

Kontakt os her.

fotograf Odense portrætfotograf_Odense

Hvor finder man fotograf i Odense?

Du søger sikkert fotografering Odense, men om du bor i Odense eller i en anden by, er ligegyldigt. Vi har professionelle fotografer der kan klare alle slags fotograferinger i hele Danmark, så der skal nok også være en som kan lave fotografering Odense efter dine behov. Fotografering er altid noget man selv kan gøre, men når man overlader det til professionelle bliver det altid mere pro. Vi er din fotograf Odense.

gravid_fotograf_Odense boudoir_foto_Odense

Vi laver stort set alle slags fotograferinger

Vi fotograferer alt fra erhverv, portrætter, bryllup, konfirmation, babybilleder, børn, gravide, boudoir og alt andet slags fotografering. og meget meget mere. Tillykke du har fundet Odense professionelle fotografer.

Læs mere om fotografering her.

bryllupsfoto_Odense børnefoto_Odense

Fotograf Ålborg

En god og kreativ fotograf Ålborg

En fotograf i Ålborg kan du finde ved blot at udfylde kontakt formularen, hvorefter en af vores professionelle fotografer besvarer din mail om fotografering. Uanset hvad du søger, om det er en portrætfotograf til dit bryllup (bryllupsfotograf), en fotograf til din konfirmation eller måske en boudoir-fotograf, så kan du hente uforpligtende tilbud via vores kontaktformular. Alle de henvendelser du modtager er ikke-bindende, så skriv du bare og vurder selv om vi er din fotograf Ålborg.

Kontakt os her.

fotograf Ålborg portrætfotograf_Ålborg

Hvor finder man fotograf i Ålborg?

Du søger sikkert fotografering Ålborg, men om du bor i Ålborg eller i en anden by, er ligegyldigt. Vi har professionelle fotografer der kan klare alle slags fotograferinger i hele Danmark, så der skal nok også være en som kan lave fotografering Ålborg efter dine behov. Fotografering er altid noget man selv kan gøre, men når man overlader det til professionelle bliver det altid mere pro. Vi er din fotograf Aalborg.

gravid_fotograf_Ålborg boudoir_foto_Ålborg

Vi laver stort set alle slags fotograferinger

Vi fotograferer alt fra erhverv, portrætter, bryllup, konfirmation, babybilleder, børn, gravide, boudoir og alt andet slags fotografering. og meget meget mere. Tillykke du har fundet Ålborg professionelle fotografer.

Læs mere om fotografering her.

bryllupsfoto_Ålborg børnefoto_Ålborg

Billedbehandling

En dygtig fotograf er i stand til at lave flotte billeder med sit kameraudstyr og kan undgå at sidde mange timer foran en computer.

Men ingen moderne fotograf slipper helt for computeren.
Derfor introducerer vi altid til emnet billedbehandling, og den har til formål at lære jer læsere, hvordan man meget effektivt kan sortere, prioritere og behandle sine billeder.

Studer også filformater, farvestyring og andre emner, som er relevante ved computeren.

Læs også om billedbehandling i photoshop