Fotograf Rene Asmussen

Fotokunstner og billedkunstner

www.asmussenfoto.dk

rene_asmussenRené Asmussen er autodidakt fotograf. Billedstilen er fotokunstnerisk og surrealistisk og tiltider melankolsk. Ofte laver han landsskabsbilleder hvor modeller indgår, i en historiefortællende billedserie eller enkeltstående billeder.

“Når man arbejder med sin passion, skal man bevare passionen, ellers er der kun arbejdet tilbage”

René Asmussen har, som eneste dansker nogensinde vundet VM i fotografi 2 gange. Hans billeder taler for sig selv, og hans fotografiske stil er meget unik.

fotograf rene asmussen

Et fotografi siger mere end 1000 ord

“Et fotografi kan åbne øjnene for tilværelsens poetiske, grusomme, absurde, smukke og overraskende sider direkte og øjeblikkeligt.”

læs også om James Nachtwey

Kreativ fotografering


Når fotografiet er bedst, er det mere end en illustration. Det er en selvstændig fortælling, der vækker følelser og nye erkendelser hos beskueren. Et fotografi kan signalere nærvær og autencitet, som ingen ord kan. Et fotografi kan åbne øjnene for tilværelsens poetiske, grusomme, absurde, smukke og overraskende sider direkte og øjeblikkeligt.

Tanker om fotografiet

Vi kan springe en historie over, når vi læser aviser og blade, men det unikke gode foto er næsten umuligt at bladre forbi uberørt.
 Kun få ved noget oprøret på Tiananmen-pladsen i 1989. De fleste af os siger ”hvilket oprør”. Men rigtig mange kender billedet af en lille kineser, der ene mand kæmper mod det kinesiske styre ved at spærre vejen for en række kampvogne på pladsen.
 En god fotograf er en kunstner, der tænker som en kunstner.

Når fotografiet er bedst, er det mere end en illustration. Det er en selvstændig fortælling, der vækker følelser og nye erkendelser hos beskueren. Et fotografi kan signalere nærvær og autencitet, som ingen ord kan.”

kunst-fotografen

Indenfor kreativ fotografering

Indenfor Kreativ fotografering skal man derfor lære at udtrykke sig i billeder og forstå, at fotografiets kerne er mere end teknik og foto-udstyr. Man skal udnytte og se de kreative muligheder i de mange forskellige situationer og motiver, i vores omgivelser. At se verden gennem en kameralinse er en særlig måde, hvor man kan se den koncentreret og i en tusindedel sekund.

Rene_asmussen_manipulation

Fotografiet fastfryser

Fotografiet fastfryser øjeblikket, og øjeblikket er udtryk for den tanke, du har, når du ser motivet i din linse. 
Den gode fotograf kendes på evnen til at se øjeblikket. Men for at dette øjeblik kan blive særligt, skal du lære at se og komponere billedet, før du trykker på knappen.

landskabsfotograf_rene_asmussen

Photoshop – det digitale mørkekammer

Når billedet er taget, skal det redigeres, og ved computeren starter en ny kreativ proces. Det er her du lærer at få det budskab frem, du har i tankerne. Ved computeren kan vi tænke i billeder på en helt anden måde end tidligere, fordi redigeringsmulighederne er utallige. Det er kunstneren i dig, der skal lære at udnytte dem.
   Som værktøj bruger vi Adobe Photoshop. Genremæssigt beskæftiger vi os med mode, portræt, landskab, collage m.m.

kunstfoto_rene_asmussen

Læs mere om Rene Asmussen her

Tutorials om photoshop, portrætfoto, bryllupsfoto, fotojournalismen og meget mere