Guide til nye bryllupsfotografer

Guide til nye bryllupsfotografer

En Guide til nye bryllupsfotografer, der skal lave deres første seriøse bryllupsbilleder. Det handler altid om at have kameraet igang. Skyd HELE tiden. Forsøg at fange så mange detaljer som muligt. Det er naturligvis også vigtigt du har styr på din fototeknik, så du kan gå fra evt hårdt sollys udendørs til en lettere mørk kirke indenfor, uden billederne bliver overbelyste udenfor eller underbelyste indenfor.

Mød op minimum en halv time før vielsen

Først og fremmest : MØD OP MINIMUM 30 minutter før vielsens start. Det er vigtigt at man, som fotograf fanger alle de øjeblikke, der opstår. Oftest ankommer gom og bestman en halv time før, og de har som regel brudens buket med, samt vielsesringene. Hermed kan i fange en masse gode detaljebilleder af både vielsesringene og brudebuketten, samt nogle gode portrætter af gommen og bestman. Husk altid også at få nogle billeder af selve kirken, både udenfor og indenfor. Se nogle eksempler herunder :

bryllups-foto-110bryllups-foto-117bryllups-foto-177bryllups-foto-113bryllups-foto-121bryllups-foto-126bryllups-foto-129bryllups-foto-116

Ca. 10 min før vielsens start går du ud og venter på bruden

Når du står udenfor og venter på bruden får du lidt “luft” og kan så nå at tjekke lyset i våbenhuset, se om den er så mørk, du eventuelt må bruge en flash for at få lys nok. Brug aldrig en direkte flash, lad den bounce op i det hvide loft og på den måde få mere fladt og blødt lys. Ta ALTID et par testskud inden bruden kommer. Gå udenfor og ta så billeder af brudens ankomst. Se eksempler herunder:

bryllups-foto-143bryllups-foto-146   bryllups-foto-152bryllups-foto-157bryllups-foto-155

Inde i kirken før og under vielsen

Når du har taget bruden i våbenhuset, lusker du diskret ind i kirken og sætter dig på hug oppe ved de forreste rækker tæt på alteret, så du kan fange bruden komme gående op af kirkegulvet med sin far etc. Her er det MEGET vigtigt du sikrer dig billederne af bruden bliver skarpe, pas derfor på med for lav blændetal (lyset kan stadig godt være “trist” og mørkt i en en gammel kirke”). Når bruden er kommet op til sin kommende mand, bør du forsøge at fange et par skud af gommens modtagelse af bruden. Herefter går du ned og sætter dig bagest i kirken, medmindre du har fået lov til at fotografere under vielsen (dette skal du inden vielsen have snakket med præsten om). Se et par eksempler på ovenstående her:

bryllups-foto-162bryllups-foto-171bryllups-foto-165bryllups-foto-169   bryllups-foto-176 Efter vielsen ved kirken

Når parret er blevet gift, rejser de sig op og går ud, som mand og kone. Fotografer dem når de går ud sammen af kirken (sørg igen her for at være meget vågen på skarpheden) og følg med dem udenfor. Du kan sagtens vælge at gå bagved dem ud af kirken, det kan man også få nogle flotte fotos ud af. Når du så er kommet udenfor kirken, så sørg for at skyde en masse “lykønskningsbilleder”, MEGET GERNE fra forskellige vinkler, så parret får så mange forskellige billeder af dem selv og deres gæster udenfor kirken. Ved riskast, er det ofte en god ide at bruge en fill-in flash, så du bedre fanger de mange ris (eksperimenter både med og uden flash til du ved hvad spiller bedst for dig). Husk! Det er en glad og lykkelig dag, forsøg derfor at fange de øjeblikke hvor folk ser glade ud og ikke skyd den sure bedstemor eller parret, der står hænger lidt bagerst og ligner nogen der ikke gider.  Se lidt eksempler herunder:bryllups-foto-182bryllups-foto-185bryllups-foto-201bryllups-foto-205bryllups-foto-225bryllups-foto-192bryllups-foto-209bryllups-foto-210bryllups-foto-196bryllups-foto-213bryllups-foto-219bryllups-foto-221bryllups-foto-198bryllups-foto-199

De klassiske portrætter ved alteret lige efter lykønskingen

Ja ja, jeg ved godt det er old school og mange af de smarte unge par gider det ikke, men tro mig, når du afleverer dine bryllupsbilleder til dem, vil du få en feedback fra halvdelen af dem, der synes de alligevel manglede. Især fordi den ældre generation efterspørger netop disse fotos til kaminen derhjemme, SÅ GØR DET NU BARE! Det tager 5 minutter, Sørg for kjolen ligger pænt, sørg for alle ris er ude af håret og rispulver tørret af gommens mørke jakke. Stil dem flot op, med brudebuketten imellem dem osv. Du sikrer dig herved at skulle alt andet glippe på dagen, så har du disse fotos at falde tilbage på. Det taknemmeligt lys, parret står stille, vejret og lyset driller ikke. Så du får nogle flotte skud foræret. Se eksempler:

bryllups-foto-230bryllups-foto-231

Have fun and make art

Når så alt det er overstået ved kirken, kan du lege lidt mere som fotograf. Det handler om at komme inspireret til et bryllup. Jeg bruger, som oftest www.wpja.com , som inspiration. Der er masser af fede ideer til opstillinger, gode tekniske guides, interviews med professionelle og dygtige verdenskendte fotografer og bryllupsfotografer fra hele verden. Her er lidt billeder fra samme par, set igennem mit kamera:

bryllups-foto-245bryllups-foto-246bryllups-foto-248bryllups-foto-304bryllups-foto-317bryllups-foto-327bryllups-foto-352bryllups-foto-354bryllups-foto-365bryllups-foto-337bryllups-foto-345bryllups-foto-334bryllups-foto-358bryllups-foto-369

Bryllupsreceptionen efter vielsen og portrætterne

Efter vielsen og de officielle bryllupsportrætter (nogen gange laver man først portrætter efter reception), skal man ofte med til reception, hvor brudeparret skærer bryllupskagen for (dette er selvfølgelig også et vigtigt øjeblik at fange). Efter kagen er skåret for, er det vigtig igen at fange en masse gode stemningsbilleder fra receptionen af både brudeparret og gæsterne der hygger sig, snakker, spiser kage, drikker champagne osv. Husk igen det er altid vigtig at fange de øjeblikke hvor, der er smil på læben, der sker en sjov situation, og ikke bare “skyde” på alt muligt. Det handler om at fange “den gode stemning”. Det er alligevel kun de billeder man gider kigge på efterfølgende. Se eksempler herunder på dette:

bryllups-foto-251bryllups-foto-258bryllups-foto-261bryllups-foto-257bryllups-foto-263bryllups-foto-267bryllups-foto-269bryllups-foto-270bryllups-foto-271bryllups-foto-277bryllups-foto-278bryllups-foto-283bryllups-foto-289bryllups-foto-291bryllups-foto-292

Find inspiration til flere bryllup detalje fotos Her

Tak til

Tusind tak til voresstoredag.dk for at låne os billederne til denne serie. Hele fotoserien kan ses herunder :

Helle og Anders