Hvad skal du med et kamera? Du har din Smartphone

Hvad skal du med et kamera? Du har din Smartphone

Bruger du stadig et ganske almindeligt kamera når du skal ud at tage billeder?

Bruger du stadig et ganske almindeligt kamera når du skal ud at tage billeder? I disse dage, har stort set alle smartphones et fornuftigt kamera, og vi har vores telefoner på os konstant. Det får analytikere til at stille spørgsmålstegn ved om kompakt og spejlrefleks kamera er en udgået race i fremtiden.

Hvorfor skal vi som forbrugere kaste penge efter et ekstra kamera, når vi allerede ejer et produkt som kan det vi ønsker? Det har en række amerikanske forskere forsøgt at give et svar på.

Kameraret i mobilen – Ulemper:

Der er stadig en del ulemper forbundet med at tage billeder med din telefon. Mange har ikke en flash/blitz, hvilket vanskeliggøre at tage billeder i lav belysning, og selv dem som har en indbygget blitz benytter ofte små dioder, som ikke kan give et tilstrækkeligt “blink” til at gengive lyset korrekt, og dermed får du ikke det optimale billede under dårlig belysning.

Der er ingen mulighed for at ændre på eksponeringen af dit foto, og ej heller ikke mulighed for at ændre på lukketiden, således at du er i stand til at fange de vigtigste action shots. Alt som vil bevæge sig i et hurtigt tempo, vil blive en øv fornemmelse at tage billeder af, da din smartphone simpelthen ikke følger med, og du sider tilbage med et sløret billede, som måske havde set pragtfuldt ud på et spejlrefleks.

Den sidste væsentlige ulempe mener eksperterne helt klart ligger i zoom funktionen. Du har ikke mulighed for at få et optimalt billede på en smartphone, og dit billede vil hurtigt fremstå grynet i forbindelse med zoom funktion. Det er en upraktisk funktion, at smartphones ikke levere zoom billeder i en acceptabel kvalitet, da det begrænser mulighederne for at fjerne objekter på dit ellers så gode motiv.

JYLLAND

Fotograf Jylland

Fotograf Aalborg

Fotograf Aarhus

Fotograf Brønderslev

Fotograf Ebeltoft

Fotograf Esbjerg

Fotograf Fredericia

Fotograf Grenå

Fotograf Frederikshavn

Fotograf Haderslev

Fotograf Herning

Fotograf Hjørring

Fotograf Hobro

Fotograf Holstebro

Fotograf Horsens

Fotograf Ikast

Fotograf Kolding

Fotograf Børkop

Fotograf Vejen

Fotograf Hammel

Fotograf Grindsted

Fotograf Sønderborg

Fotograf Randers

Fotograf Ringkøbing

Fotograf Skanderborg

Fotograf Silkeborg

Fotograf Skagen

Fotograf Skive

Fotograf Struer

Fotograf Vejle

Fotograf Viborg

Kameraret i mobilen – Fordele:

Det hele skal ikke handle om negativitet når vi snakker foto’s på smartphones, men der er stadig ingen tvivl om at et ordentligt spejlreflekskamera vil give dig den optimale kvalitet i dit billede frem for en smartphone. De amerikanske eksperter har dog alligevel fundet en række positive ting at påpege hos smartphone kameraet.

Som beskrevet tidligere render langt de fleste danskere rundt med deres smartphone i lommen konstant, og hiver du den op af lommen for at tage et hurtigt billede, har du dermed også super hurtig adgang til at dele dine billeder med dine venner i gennem Facebook eller Instagram – En funktion de unge især bruger meget.

USA foretager i øjeblikket en række specifikke undersøgelser i jagten på at finde det “ultimative kamera” smartphone eller ej.

Bruger du stadig et “stand alone” kamera, eller dækker din smartphone med direkte opkobling til Facebook og Instagram fint dit behov?