LÆR AT TAGE BEDRE BILLEDER ONLINE

Lær at tage bedre billeder online

Lynkursus for begyndere

Sådan kan du få meget mere ud af dit kamera og komme til at tage vildt flotte billeder.

Lær at indstille kameraet manuelt frem for altid at køre på auto mode. 

Et spejlreflekskamera eller et systemkamera kan virke overvældende med alle de forskellige muligheder for indstilling.

Har du nogensinde fået kigget i den tommetykke manual, der fulgte med dit kamera. Det har du næppe. I hvert fald ikke den hele. Selv om du har, og du også har suppleret med opslag på YouTube og google, så er det nok sådan, at det stadig virker temmelig sort. 

Ville du egentlig gerne forstå mere af det, som står i manualen, og som er forudsætningen for, at du kan få endnu mere ud af dit kamera? Så kan det virke helt håbløst, fordi det ikke er vist eller formuleret i et sprog, som du forstår.

Efter at have prøvet dig lidt frem og været omkring nettet og dem i dit netværk, der ved noget om kameraer, og det stadig ikke kører for dig. hvad gør du så? Nogle opgiver og lader bare kameraet stå på auto mode, andre opgiver helt og bruger bare kameraet på telefonen, fordi det jo også tage nogle glimrende billeder.

Et spejlreflekskamera eller et systemkamera kan virke overvældende med alle de forskellige muligheder for indstilling.

Et dyrt og godt kamera giver dig ikke automatiske fantastiske billeder

Hvis du troede, at du fremover skulle komme til at tage vildt gode billeder, fordi du har investeret i et ordentlig kamera, så kan du godt blive skuffet over de billeder, som dit nye kamera kan præstere. Det kan skyldes flere ting. En årsag kan være, at det simpelthen er fordi, du ikke har forstand på at indstille kameraet efter forholdene. 

Det er faktisk heller ikke så simpelt. Derfor vælger mange bare at lade den være på auto mode. Det er bare ikke alle billeder i hele verden, der har bedst af at blive taget med den funktion. Billeder og omgivelser er ikke ens.

Planer om et fotokursus?

Når dit kamera står på auto mode, så er det kameraet, der laver et standard fokus. Og kameraet gør sig umage for at få det hele med. Når du sætter den til program mode, så foreslår kameraet nogle fokuspunkter. Så kan du vælge, hvilket motiv der skal være i fokus. Når du opdager det, så får du en slags øjenåbner, for så er det dig, der får indflydelse på billedet. Det vil ændre din måde at tage billeder på.

Så er det pludselig dig, der styrer kameraet og ikke omvendt. Det er lige det, som det handler om. Det er dig, der skal have magten over kameraet.

Du kan også lære at fotografere

Selv om du næsten har opgivet at finde ud af dit kameras funktioner og muligheder, så giv ikke op endnu. Alle kan nemlig lære at blive bedre til det. Også dig. 

Da jeg selv købte mit allerførste spejlreflekskamera havde jeg nemlig den misforståelse, at jeg med det kamera nemt kunne tage de mest fantastiske billeder. Jeg troede, at det var noget, som sådan et stort, fint og dyrt kamera bare gjorde ved alle motiver. 

Sådan var det bare slet ikke. Og skuffet var jeg. Samtidig var jeg jo godt klar over, at mit nye kamera var i stand til at præstere bedre. Jeg vidste bare ikke, hvordan jeg skulle få det til det. Jeg syntes, at alle andre fotografers billeder var uendelig meget flottere end mine. Også de billeder, der var blevet taget med et kamera, der var nøjagtig den samme model som mit.

Jeg anede ikke, hvordan de gjorde det. Jeg ønskede bare så meget at kunne gøre dem kunsten efter. Jeg stille mig selv masser af spørgsmål i stil med disse:

 • Hvor skal jeg finde den information, som jeg har brug for?
 • Hvad er det første, jeg som begynder er nødt til at lære?
 • Hvad er det vigtigste at have fokus på, når jeg gerne vil i gang med at blive bedre med det samme?
 • Hvordan skal jeg kunne huske at bruge det, jeg lærer, så jeg kan bruge det, når det rette motiv er der?
 • Hvad med udstyr, kreativitet og redigering?

Alt det med kameraer og fotografering er lidt af en mundfuld. Hvordan skulle jeg nogensinde kunne få styr på alt det? Og hvor skulle jeg egentlig ende og hvor skulle jeg begynde? 

Med lige dele forvirring og stædighed kan du godt finde din vej og komme videre med det.

Jeg var så tæt på at give op

Alle disse forvirringer, spørgsmål og frustrationer ligger faktisk til baggrund for at lave dette fotokursus for dem, der har det, lige som jeg havde det dengang. For du behøver ikke at give op. Du skal bare guides.

Hvis du gerne vil blive en bedre fotograf, men er ved at kløjs i opgaven, så vil du få rigtig meget glæde ud af dette kursus.

Lær det, som du har brug for i første omgang

På dette begynderkursus kommer du til at lære virkelig meget om fotografering og kameraer, og du ender med at blive så fortrolig med det hele, at du vil kunne tage billeder med stor sikkerhed. 

Kurset er bygget sådan op, at du kommer til at lære det nødvendige trin for trin. Undervisningen er et godt miks af teori og praksis. Dermed handler det ikke bare om at se på en endeløs række af perfekte billeder med en opfordring til at gå ud at tage sådan nogle billeder selv. Du får en stor viden, og du får nogle praktiske øvelser, så du kan overføre teori til praksis.

Undervejs i kurset vil du for eksempel lære om brugen af diverse objektiver, hvordan kameraet skal indstilles til de forskellige typer af billeder, og du lærer også en masse om lyssætning, komposition og redigering. Kurset vil ændre de billeder, du tager fremover til at blive nogle helt fantastiske og unikke billeder frem for bare nogle hurtige snapshots.

Et ret usædvanligt fotokursus

Du tænker måske, at du har været på flere kurser, uden at det bragte dig tætte på at kunne forstå dit kamera og at tage de billeder, som du drømmer om. Sådan kommer effekten af dette kursus ikke til at være. Her lærer du nemlig ikke alt om alting ved et kamera og ved fotografering over x-antal kursusgange.

Her går vi frem skridt for skridt. Det betyder, at du kan følge med, og at du hele tiden kan bygge oven på det, som du har lært. Du kan helt grundlæggende komme til at lære at tage nogle sublime billeder. Du lærer lige nøjagtigt det, som du har brug for at lære for at komme til næste step. Hermed får du lært de teknikker og tricks, som gør, at du kan tage de bedste billeder, du nogensinde har taget. Med den rette instruktion og de rette øvelser behøver det hverken at være tørt, kedeligt eller håbløst. Det er faktisk ret sjovt.

Alle kan lære at blive bedre fotografer.

Vent ikke på, at du nok får det lært med tiden

Du tænker måske, at det kommer med erfaringen og med øvelsen. Det er der meget, der gør, men du lærer ikke nødvendigvis at bruge dit kamera mere optimalt ved bare at vente. Det kræver, at du bliver sat ind i det, som du har brug for. Og så kræver det, at du bruger din nye viden til at træne videre på.

Når du har lært de få funktioner, som du skal mestre for at lave de unikke billeder, og du forstår hvorfor det lige er sådan, du skal lave dem, så er du nået et enormt stort skridt videre i din uddannelse til habil fotograf. Så vil du ikke længere bare have dit kamera på auto mode og håbe på, at billederne bliver gode.

Herefter vil du komme til at tage nogle helt andre billeder. Du vil udvælge motiverne nøje, og du vil kunne indstille dit kamera på den bedste måde uden at være spor i tvivl. Lyder det ikke helt fantastisk?

Det kan blive dig.

I stedet for at være i tvivl og føle dig som en uvidende klovn, så mestrer du det der kamera. Det er det, der gør hele forskellen. Du vil have styr på de indstillinger, som du skal bruge, og du vil føle dig helt hjemme, når det kommer til lys, motiver, komposition og efterbehandling. Nu kan du tage lige de billeder, som du drømmer om og tilmed være super stolt af dem.

Et kursus, der kan gøre en forskel

Når du tager dette kursus, som vil du ændre dit forhold til dig kamera. Der, hvor du tidligere var nervøs og følte dig underlegen, vil du nu være den, der har kontrollen over kameraet, fordi du ved, hvordan du skal håndtere det, og fordi du kan tage de flotteste billeder med det. Nu er det slut med bare at have kameraet stående på auto mode.

Efter kurset vil du have taget din fotografering til et højere niveau.

De mest populære mærker

Når du skal ud at have et kamera, så er der mange på markedet. Nogle mærker har holdt sig på toppen i mange år, som Nikon og Canon. Andre har også været med længe, såsom Sony, Olympus og andre. Det er egentlig ikke så vigtigt, hvilket mærke dit kamera er af, eller hvor gammelt det er. Det er nemlig sådan, at de i bund og grund fungerer på samme måde.

Det, der kan være anderledes, det er kameraets menu. På kurset vil du både kunne komme med et spejlreflekskamera eller et systemkamera.

Her er kurset for dig

Hvis du har det sådan med dit kamera og med fotografering i det hele taget, så vil dette kursus være lige noget for dig. Kan du genkende dig selv i disse punkter, så er det bare at melde dig til:

 • Du er usikker på, hvad dit kamera egentlig kan
 • Du synes faktisk, at din telefon tager mindst lige så gode billeder som dit kamera
 • Du ønsker dig større sikkerhed, når du tager billeder
 • Du tør ikke rigtigt røre ved kameraets knapper og indstillinger af frygt for at komme til at ødelægge det
 • Du er bange for at tage alt for dårlige billeder
 • Du fotograferer altid på auto mode, fordi du ikke ved, hvad du ellers skal gøre
 • Du vil gerne kunne udnytte hele dit kameras potentiale, du ved bare ikke hvordan du gør det
 • Du forventer, at dit dyre kamera tager bedre billeder, end det gør
 • Du bliver ikke klogere af at kigge i kameraets manual
 • Du har ingen idé om, hvordan du skal indstille kameraet

Kurset er lige i øjet i forhold til dig, hvis du gerne vil kunne følgende:

 • Bare lære det, som er det helt grundlæggende – ikke alt i hele verden om dit kamera
 • Kunne tage knivskarpe billeder – uanset hvor og hvornår
 • Styre farven, så den bliver helt naturlig
 • Lære at tage billeder med motivet i fokus og en sløret baggrund
 • Føle dig sikker i forhold til at indstille kameraet korrekt – i en fart
 • Bruge det rigtige lys hver gang
 • Tage et korrekt fokuseret billede
 • Lære det basale om fokusering, manuel indstilling, lys, komposition og så videre

Altså med andre ord at blive forvandlet fra en forvirret amatør til en tjekket hobby-fotograf, der har styr på sit kamera. At kunne tage et billede, så det bliver, lige som du forestillede dig det. Lyder det som nogle mål, som du kan nikke til, og får du bare lyst til at tage på kursus med det samme, så meld dig til, og glæd dig.

Det her kommer du til at kunne

Når du har gennemført kurset, så vil du være så meget mere dus med dit kamera. Du vil går derfra med stort mod og stor lyst til at gå ud at skyde alle mulige skønne billeder. Du vil blandt andet være i stand til følgende:

 • At have kontrollen over dit kamera og få det til at gøre, som du gerne vil have det til
 • At vide, hvad du gør
 • At opbygge et billede, sådan at det ser helt naturligt ud
 • At bruge fotoredigeringsprogrammer helt sikkert
 • Gemme og komprimere dine billeder, uden at kvaliteten forringes
 • Blive dus med dit kamera i stedet for at være skræmt og overvældet
 • Være stolt af det, som du kan med et kamera og af de billeder, du kan tage med det
 • Blive så rutineret, at du kan tænke mere kreativt, når du tager billeder

Sådan fungerer et online fotokursus

Når du booker et online fotokursus for begyndere, så foregår det sådan, at du selv styrer, hvornår du tager de forskellige moduler. Du får adgang til kurset, og så tager du det, når du har ro og tid til det. Du kan også tage de samme moduler om og om igen, hvis du har brug for det.

Det er en meget fleksibel måde at være på kursus på, og du kan altid få nogle ting gentaget, når du har lyst til det. Det kan foregå når og hvor, det passer ind for dig. i hvert modul vil der være nogle helt konkrete øvelser, som du kan prøve af enten med det samme eller på et senere tidspunkt.

Kurset består af 8 moduler, og når først du har dem, så kan de ses igen og igen. Modulerne bliver ikke slettet, så de bliver dine egne, og du får tilmed de opdateringer eller tillæg, som måtte komme på et senere tidspunkt. På den måde kan du altid vende tilbage til et modul eller et afsnit, som du gerne lige vil se igen.

Fotokursets 8 moduler

I løbet af dette online kursus for begyndere vil følgende 8 moduler blive vist:

Modul 1

Lær om kamera, objektiver og udstyr. Her lærer du blandt andet at forstå dit kamera og objektiver og nogle af de tal og symboler, der står på det.

Modul 2

Gennemgang af de grundlæggende funktioner ved dit kamera.

Modul 3

Lær om det helt basale ved fotografering. Bliv klogere på blandt andet begreber som: blænde, lukketid, fokusering, ISO, eksponering og eksponeringstrekanten.

Modul 4

Lær mere om fotografering. Forstå for eksempel sådan noget som lysmåling, hvidbalance og picturestyle.

Modul 5

Lær om komposition. Der gennemgås de 10 vigtigste kompositionsregler og at sætte hjælpelinjer, der kan skabe den perfekte komposition.

Modul 6

Lær om lys og lysets betydning for billedet. 

Modul 7

Lær om efterbehandling. Se, hvor stor betydning den rette redigering kan have.

Modul 8

Find din egen billedstil. Alle fotografer har sin egen stil. Lær at forstå, hvordan din personlige stil er.

Tag kurset over kort tid

Det online begynderkursus kan fint tages over et par weekender. Så får du et intensivt forløb, som kan sparke dig i gang med din fotografering med det samme. Det giver god mening at få indlæringen over kort tid, så du kan se sammenhængen i modulerne.

Husk, at du altid kan repetere nogle moduler eller sekvenser, og husk at få lavet de øvelser, der anbefales så får du mest ud af kurset. Du er nødt til at selv at have fingrene i det viste.

Jo før du kommer i gang med at fotografere med sikker hånd, des flere unikke øjeblikke får du fanget. Når først du har fået blod på tanden, så vil kameraet nok hænge mere eller mindre konstant om halsen på dig, for der er jo mange skønne situationer, mennesker og steder, som du kan tage billeder af.

En glad amatør kan sagtens tage vidunderlige billeder i en meget høj kvalitet. Bestil dit online kursus, og du får adgang til materialet med det samme.

Book dit fotokursus her