TIPS TIL KOMPOSITION

TIPS TIL KOMPOSITION

Rule of Thirds

Placér de mest interessante punkter og vigtige elementer på krydserne og langs linjerne. På mange kameraer er det en mulighed at sætte nettet på i søgeren så man kan følge punkterne og linjerne allerede når man tager billedet. Alternativt kan man efterfølgende beskære billedet så de flugter.

Leading Lines

Brug naturlige linjer i billedet til at lede øjnene mod et bestemt punkt. Forsvindingspunkter, eller one-point perspective, giver dybde i billedet og man får oplevelsen af, at det er flerdimensionalt.

Diagonal Lines

Diagonale linjer skaber en god bevægelse i billedet og det virker derfor mere dynamisk.

Framing

Brug naturlige rammer såsom døre og vinduer. Bevæg dig med kameraet, så de ”improviserede” rammer passer i forhold til motivet.

Figure to Ground

Find en kontrast imellem motivet og baggrunden.

Fill the Frame

Gå helt tæt på dit motiv, så du undgår unødig luft på billedet. Det gælder især ved portrætfotografi.

Center Dominant Eye

Placér det dominerende øje præcis i midten af billedet. På den måde kommer det til at virke som om, at øjet følger beskueren. Man kender eksempelvis den effekt fra Leonardo Da Vincis maleri Mona Lisa.

Patterns & Repitition

Led efter mønstre – det er instinktivt tilfredsstillende at se på. Man kan finde mønstre overalt, i alt fra landskaber og arkitektur, men også når man går helt tæt på detaljerne i dagligdagsting i eksempelvis hjemmet. Det bedste er dog, når der er noget der bryder mønsteret. Eksempelvis når en person går forbi en ensfarvet væg.

Symmetry

Symmetri er tilfredsstillende at se på. Hav derfor i baghovedet, om du kan skabe bedre symmetri i billederne, hvis du eksempelvis lige træder et skridt til siden, hæver kameraet lidt osv.

Seriøse reklamefotografer, bl.a. en “flying” baggrund på over 100 m2, afdeling for digital foto og -billedbehandling og eget farvelaboratorium. Vores arbejde består i at løse alle former for illustrationsopgaver for reklame-, industri- og servicevirksomheder.

Den digitale tekniks indtog har kastet fotografbranchen ud i en rivende udvikling. Vi har fra starten mødt denne udvikling med glæde, og taget den som en spændende udfordring, en uvurderlig mulighed for at udvikle og forbedre vores evne til at løse de opgaver, vi dagligt stilles overfor. Den digitale teknik giver os nu mulighed for at løse opgaver, vi tidligere anså for næsten umulige.

At virkeliggøre en visuel idé kræver den professionelle fotografs evne til at se, at arbejde kreativt og at kombinere godt fotografhåndværk med den moderne digitale tekniks enestående muligheder.

Læs mere om fotografering her