To modeller – dobbelt udfordring

To modeller er mere end dobbelt så svære at fange godt i et og samme   billede end en model. Det ved du nok allerede. Der er fire øjne, der kan   se den forkerte vej, der er dobbelt hår, der kan stritte og meget mere.  

Men der er også skygger. Skygger fra den ene model kan ramme den   anden model – og det skal du endelig passe godt på. Især fordi langt   de fleste portrætter af to modeller sammen kræver, at modellerne er   meget tætte på hinanden. Min faste udmelding er altid: I skal virkelig   se ud som om, at I er vilde med hinanden.    

Det kan være svært – eller næsten umuligt med børn, og derfor må vi   tit opfinde nye måder at fange flere modeller på en gang på. Jeg bruger   tit at have en model med siden til – og en model med ansigtet til. Det   giver nemlig god mulighed for at have modellerne meget tæt på   hinanden i forhold til kameraet. Det giver også en pirmær person at   holde øje med (i stedet for to). Voksne kan eventuelt kysse hinanden   på kinden, det er der mange børn, der ikke vil.    

Til venstre har jeg trukket et gyngedyr (Tigerdyr) ind i billedet og det   sidder søster på. Lillebror står ved siden af og holder fast i Tigerdyrets   ene øre.    

Det kan være svært at dirigrere en model – og det er mere end dobbelt Lysdækningen her er to flashes. En kraftig flash med beautydisc står på min højre side og det kan du se på   at dirigere to modeller. Når det er børn, så ganger du bare med 10…. hårskyggen på søster.

Derudover står der en softboks (strip) på 20 cm bredde og 150 cm højde til venstre for begge unger og rammer dem “rent” ind fra venstre. Det kan du se på bromands oplyste hår i venstre side,   og ligeså i søsters oplyste hår. Lyset fra venstre side er ikke så kraftigt, at det har fjernet skyggerne fra   beautydiscen.    

Læg mærke til, at der ikke er reflekser i søsters briller selvom der er en lille refleks i hendes ene øje.